16 kogte jomfruhummerhaler,
1 æg,
mel,
salt og peber,
rasp,
raffinol el. olie til friture stegning.
Dressing:
150 g mayonaise,
1 dl piskefløde,
2 spsk. tomatpuré,
salt,
½ spsk. citronsaft
De kogte hummerhaler klippes eller skæres op på undersiden, og kødet taget helt ud, eller hvis man har købt frosne, tøs de op og duppes tørre på papir.
Pisk ægget med lidt vand, og vend halerne først i mel tilsat salt, så i ægget, og tilsidst i rasp.
Varm friturefedtet op, til det syder omkring en tandstik.
læg hallerne i med en hulske og ikke for mange ad gangen. Steg dem til de er gyldne.
Tag dem op og læg dem på køkkenrulle og hold dem varme.
Bland flødeskum og mayonaise, tilsæt citronsaft, tomatpuré og salt.
Pynt med citronbåde og servér med dressingen til og evt. lidt friske salatblade til.