450 g. tørret fettuccine
7 spsk. olivenolie
1 tsk. hakket, frisk oregano
1 tsk. hakket, frisk merian
175 g. smør
450 g. kalvefilet, i tynde skiver
1 1/2 dl. roseneddike (tilbered roseneddike ved at lægge kronbladene fra 8 usprøjtede roser i 1 1/2 dl. hvidvinseddike i 48 timer)
1 1/2 dl. fiskefond
4 spsk grapefrugtsaft
4 spsk piskefløde
salt
GARNITURE
12 lyserøde grapefrugtfileter
12 rosa peberkorn
rosenkronblade, skyllede
friske krydderurter
1. bring en stor gryde letsaltet vand i kog for jævn varme. tilsæt pasta og kog den i 8-10 minutter. den afdryppes og lægges i et varmt fad, stænkes med 2 spsk af olien, drysses med oregano og merian.
2. varm 55 g. af smørret sammen med resten af olien på en stor pande for svag varme. steg kødet 6 minutter. tag det op og læg det over pastaen.
3. hæld eddike og bouillon på panden og bring det i kog for jævn varme. kog det ind til en tredjedel, dæmp varmen, tilsæt grapefrugtsaft og fløde og lad det simre for svag varme i 4 minutter. tilsæt resten af smørret i små firkanter, en ad gangen, under konstant piskning, til smørret er helt indarbejdet.
4. Hæld saucen rundt om kødet, garner med grapefrugtfileter, peberkorn, rosenkronblade og friske krydderurter.