2 store tortillapandekager
ca. 300 g fersk flanksteak
Santa Maria Kebab-krydderi (eller du kan mikse en selv af sort peber, paprika, spidskommen, oregano, cayennepeber, hvidløg, gurkemeje og koriander)
Icebergsalat
ca. 100 g 2 % græsk yoghurt (gerne Nostimo fra Netto)
2 fed hvidløg
1 tsk. aromat-krydderi
1 zittauerløg
2 tomater
Chili efter smag, frisk eller 2 tsk. Xing Fu knust grøn chili
Husk bagepapir.
Sæt en grillpande på varmen (eller tænd grillen), og flanksteaken krydres med kebabkrydderi på begge sider. Den skal stege ved god varme ca. 10 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvile 15 min. indpakket i alufolie.
Læg en tortillapandekage på hver tallerken. Fyld på midten (men ikke helt ned til bunden) fintsnittet icebergsalat, zittauerløg, tomat og evt. majs i tortillaen.
Skær kødet i fine strimler på tværs. Læg kødet i tortillaen og læg dressing af græsk yoghurt, presset hvidløg og aromat-krydderi ovenpå fyldet.
Fold bunden af tortillaen op over fyldet og rul tortillaen sammen. Pak tortillaerne ind i hver sit stykke bagepapir og varm dem ca. 2 min. i microovn på fuld effekt.
Jeg ved godt, at dette ikke har noget med den originale shawarma at gøre, men det smager derhenad og supergodt... Og så er det også sundere end en købt shawarma, der efter sigende skulle indeholde lige så meget fedt som et rødvinsglas fyldt med olie.
Hvis det skal være endnu sundere, kan du købe fuldkornstortillapandekager.