- Smut mandler. Rist dem på panden, indtil de er gyldne. Hak dem groft.
- Serranoskinken bages i ovnen, indtil den er sprød. Lad den afkøle lidt og bræk den i mindre stykker.
- Kog pasta penne og lad afkøle lidt.
- Kog asparges i ca. 3 minutter, de skal have bid. Del hver asparges i 2-3 stykker.
- Varm olivenolie godt op på en pande og vend et fed hvidløg i olien sammen med fintrevet citronskal og asparges i ca. 1 minut (aspargesene må ikke blive brune!). Kassér hvidløgsfeddet bagefter.
- Skær tomat i mundrette stykker.
- Skyl en stor håndfuld basilikumblade.
- Bland alle ovennævnte ingredienser sammen i en skål.
- Lav en dressing bestående af friskpresset citronsaft, olivenolie, lidt sennep, salt og peber og hæld den over salaten og bland godt.
Server salaten med godt brød til.