1 kg blåmuslinger
6 stk tomater
1½ stk fennikel
4 stk porre
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
½ tsk safran
4 dl hvidvin
2 liter vand
2 torskehoveder el. fiskebouillonterning
8-10 hele jomfruhummer
800-1000g hvid fisk og gerne flere slags ( fx havtaske, torsk rødspætte, skrubbe osv.)
salt efter smag
Muslingerne skylles i flere hold koldt vand. Har nogle af muslingerne åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter 2-3 min, må de smides ud.
Skær herefter porre i skiver, fennikel i tynde skiver, hak hvidløg og skær tomaterne i tern. Svits grønsager og hvidløg i olien i ca. 5 min. Knus safranen i en morter og tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og bouillon el. torskehoveder. Lad det koge op og derefter koge i 10 min. Tag herefter torskehovederne op og smid dem ud. Kom muslingerne og jomfruhummerne i og kog suppen videre i 3 min. til muslingerne er åbnet. Skær fisken i mundrette stykker og kom dem i suppen. Lad det koge en sidste gang et par min og server straks.
Med hjemmelavet Aioli, fransk baguette og et glas kold hvidvin