Kikærterne udblødes i vand 8-10 timer. Vandet hældes fra og ærterne koges i nyt, rigeligt vand tilsat salt og bouillon-terning. Koges ca. 15 min (skal ikke koges ud). Hæld det meste af vandet fra i en skål og blend, evt. med stavblender el. lidt ad gangen i blender. Tilsæt kogevandet efter behov lidt ad gangen, mens der blendes.(Det bliver en meget grov og tyk masse, ikke mos).
Løg og hvidløg skæres i mindre stykker, blendes sammen med ægget og hældes i kikærtemassen.
Bland godt sammen, evt. i røremaskine, tilsæt sesamfrø, krydderier og hakket persille, mel lidt ad gangen.
Form bollerne med en stor teske (dyp skeen i vand af og til, så er de nemmere at forme) og steg i olie på panden ved middelhøj varme. Vendes først når de har sat sig og derefter vendes de af og til og steger til de er gyldne og sprøde.
Servér evt. med Coleslaw-salat.
- se min opskrift: Coleslaw, let :)
Smager også fantastisk i Pitabrød m. frisk salat og lidt dressing.