opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Mexicansk Kødboller i chile & tomat

Mexicansk Kødboller i chile & tomat

Mexicansk Kødboller i chile & tomat
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(82)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
8.971
Visninger
89
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
Kødboller:
½ kg hakket lam eller ged evt. halvt af hver
1 /4 kg chorizo, træk skindet af, fin del chorizo
1 ½ dl. majsmel
1 dl. fløde (eller mælk)
1 stort æg, let pisket
1 / 2 løg hakket
2 store fed hvidløg, hakket
1 tsk salt
1 tsk tørret oregano, knust
1 / 2 tsk stødt spidskommen
Friskkværnet sort peber
2 pasilla chile
2 piquin chile

Suppe:
1 L. bouillon af lam & ged eller oksekød eller kylling , (eller en kombination) færdig lavet suppe kan bruges samt terninger.
2 guajillo chile
2 Ancho chile
2 cascabel chile
3 arbol chile
5 plum tomater eller, 1 dåse knuste tomater, 1 dåse tomat puré 70 g.
1 dåse hakkede mild grøn chili, med væske
1 hakkede løg
2 tsk tørret oregano, knust
1 / 2 tsk. stødt spidskommen
1 -2 tsk flydende chili sauce, eller mere for HOT smag
1 dl. langkornet hvid ris
2 dl. frosne majs kerner
1 bundt hakket frisk koriander (Cilantro/koriander) blade
Salt og peber
For Pynt: frisk koriander kviste, knuste tortilla chips revet cotija ost (mexicansk) ost eller riccotta.


SÅDAN GØR DU
Kødboller.
Start med pasilla rist dem over en grill eller på en tør varm pande til de er mørke, pas på de ikke bliver sorte, fjern frø, del dem i mindre stykker og dæk dem med kogende vand i ca. 20 min. blend passilla, piquin, hvidløg, løg, oregano, kommen, salt og peber med evt. vandet fra chiles (hvis vandet er bitter kasseres det) brug vand eller bouillon, blend til en fin pasta.

Kom hakket lam/ged, fin delt chorizo, majsmel, fløde, æg, chile pasta i en skål, rør det sammen. Lad det hvile i køleskab ½ time. Rør det op og formes til små kødboller ca. 3 cm i diameter. (Kødbollerne kan laves op til 4 timer i forvejen, sættes på køl.)

Suppe.
Guajillo ancho, cascabel og arbol chiles ristes, frø fjernes del dem i mindre stykker og lægges i varmt vand 20 min. Brug bouillon til at blende chiles til en fin pasta. Rist tomater over en grill eller en tør pande til skindet er løst og tag skindet af når de er kølige og hak dem.
I en stor gryde kom lamme/ gedefond /okse eller hønsefond ell. en kombination, hakkede tomater, hakkede grønne chiles, løg, oregano, knust spidskommen og chili sauce og bring det i kog. Tilføj ris, læg låg på, og lad det simre i 10 minutter jævnlig omrøring.

Tilsæt forsigtigt kødbollerne til suppen, tilsæt kogende vand til bollerne er godt dækket og lad det simre yderligere 10 til 15 minutter, indtil kødbollerne er kogt igennem. Tilføj majs og kog igennem. Smag og tilsæt salt og peber, hvis det er nødvendigt. Rør i hakkede koriander blade i lige inden servering. (Cilantro/koriander mister smagen hvis de koges med fra starten)

(farsen kan også bruges til frikadeller)
(de tørrede chiles kan købes på internet i DK "søg køb af tørrede chilier" eller i Kbh.)
SERVERING
Pynt hver skål med knust tortilla chips, reven cotija ost eller riccotta, ( cotija er svær at erstatte ) og en kvist frisk koriander. Servers straks. Med tortilla eller brød. Evt. som tilbehør, ris & stegte bønner. ikke i suppen.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Mexicansk Kødboller i chile & tomat fra Maduniverset.dk i kategorien Lam opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Mexicansk Kødboller i chile & tomat, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Opskrifter med frugt
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...



Ny hjemmeside eller webshop





Populære søgninger: Blåbærmuffins     Gulerodskage (Rå)     Fried Rice     Abrikos-Chokolade lagkage.     Kyllingesalat m.ananas & bacon - som forret     Avocado banan smoothie     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Pasta Cabonara uden æg     Brombærsyltetøj med rom     Fersken suppe (den er genial)     Svampet kanelkage     Grønkålssalat med mandler og æbler     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     pommes anna     Fondue     Gyros eller kebab kød      Varm Kartoffelsalat     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Grillet culotte     Urtecreme med friske krydderurter     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]