500g hakket kalv og flæsk, svinekød el. kyllinge kød.
1 fint hakket løg
1 dl. havregryn
1 æg
ca. 3 dl. mælk
evt. 1 spsk paprika
1 stk. grønsagsboillion terning
salt og peber
Serveres med spagetti el. pasta
samt revet ost el. revet parmesan.
Pynt:Frisk basilikum
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Rør farsen sammen æg, løg og fars, havregryn og krydderier først drefter mlk i lidt efter lidt. Farsen må ikke være for tynd/uformbar. Stil den koldt i 30 min.
Lad vand op boillionterning koge og form kødbollerne med en lille ske. Lad dem koge i 8-10 min. i vandet. De kommer op til overfladen, når de er færdige. Gem noget kødboillion til saucen.
Kom olien i en gryde og svits hakket løg, hvidløg og tørret oregano. Hæld rødvin i og kog det 1 min. tilsæt flåede tomater. tilsæt 1-2 dl boillon fra kødbollerne.
Smages til med salt, peber og evt. en tsk. sukker.
Lad bollerne simre i saucen et par min. inden servering.
Kog pasta el. spagetti og riv ost el. parmesan.
SERVERING
Spises med spagetti eller pasta. Pyntes med basilikum og revet ost/parmesan.