- 4 dl plantemælk fx soyamælk el. Usødet mandelmælk
1 terning grønsagsbouillon
- 50 g revet ost
- Revet muskatnød
- Salt og peber
Tomatsovs:
- Olivenolie
- 1 hakket løg
- 2 fed presset hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 1/2 bundt friske basilikumsblade groft hakkede
- Salt og peber
1 tsk honning
100 -150g ost til gratinering
Lidt oregano
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Auberginerne skæres i skiver og bages i ovnen 20 min. Løg og hvidløg til bechamelsovsen svitses og blomkålshovedet skæres i tern og deles i små buketter og svitses med. Plantemælk, bouillonterning, muskatnød og salt og peber tilsættes. Det hele koger ved middelvarme i 10-15 min til blomkålen er mør. Sovsen blendes sammen med osten til en fin ensartet masse.
Løg og hvidløg svigtes i olie med oregano. Tilsæt flåede hakkede tomater og basilikum. Lad tomatsovsen simre 10 min. Smag tilsidst Tomatsovsen til med honning, salt og peber.
Smør et ovnfastfad og læg skiftesvis et lag auberginer, tomatsovs og bechamelsovs. Gentages med endnu et lag. Slut af med bechamelsovs og drys med revet ost. Drys med lidt oregano over osten. Bages 25-30 min i en 200 grader varm ovn.