12 små eller 6 større urtepottekrukker i ler. Diameter 10 eller 12 cm.
100 g smør
1 liter mælk
100 g gær
2 tsk. salt
1 dl sirup
4 dl finmalet rugmel
2-2½ liter hvedemel
Til pensling: Smeltet smør eller mælk.
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Læg krukkerne i vand i 1 time. Smelt smørret i en gryde. Hæld mælken i og varm op til fingervarme - 37 grader. Smuldr gæren i en skål. Hæld lidt af "smørmælken" over og opløs gæren. Tilsæt resten af "smørmælken", salt, sirup og det meste af melet. Gem lidt mel til senere. Ælt sammen til en dej. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter. Tag krukkerne op af vandet og tør dem. Smelt lidt smør og pensl krukkerne indvendigt. Hæld den resterende del af melet ud på bordet. Vend dejen ud på bordet og del dejen i 6 eller 12 stykker. Tag lidt mel på hænderne og ælt dejstykkerne til de bliver smidige og glatte. Form dejstykkerne til runde boller og stop disse i krukkerne -dejen bør være et par centimeter fra kanten.
SERVERING
Skriv evt. navn med vandfast tusch på urtepottekrukker.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)