rosiner, sesamfrø, hørfrø og blå/lyse birkes til pyntning
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt kærnemælk og rør havregrynene i.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen, dejen skal være ret blød. Stil den til hævning i ½ time.
Slå dejen sammen og del den i 2 stykker - 1 til hver bamse.
Brug det ½ af hver dejstykke til en mave, 1/4 til hovedet og den sidste 1/4 til arme og ben. Tryk hul til øjne og sæt rosiner i, tryk hul til næsen og sæt et lille dejstykke i. Træk evt. lidt dej ud til ører.
Så efterhæver bjørnene tildækket i ½ time. Pensles herefter med æg eller mælk og pynt så mave, arme og ben med de forskellige birkes og kerner. (kun fantasien sætter grænser).
Bag brødene ca. 20-25 minutter i en 220 grader forvarmet ovn.
SERVERING
Når bjørnebrødene er bagte kan de brækkes/skæres over og spises som de er, eller man kan skære et stykke og så spise det med smør eller div. pålæg på.