I denne bringes 6-7 L vand i kog & kødet - undtagen marvpiben - kommes i vandet. Når vandet atter koger, tilsættes lidt groft køkkensalt. Lad kødet småkoge i gryden i 1 time - husk at skumme urenheder af undervejs.
Mens gryden står & simre, skrælles gulerødderne & løgene, & skæres i grove stykker. Blegsellerien & porrerne renses & skæres ligeledes i grove stykker.
Hvidløgsfeddene pilles & skæres i skiver.
Persillen skylles & rives i mindre stykker.
Når kødet har simret den omtalte time, kommes alle grønsagerne ned i samme gryde. Samtidigt tilsættes nelliker, laurbærblade & peberkorn & det hele simre nu vidre i yderligere 45 min.
Når de 45 min er gået kommes et stykke gazestof om marvpiben, så marven ikke falder ud, hvorefter den lægges ned i gryden.
Her simre den med i yderligere 20 min. Imens ristes 4 store stykker brød franskbrød eller rugbrød, & de 2 løg pilles & hakkes fint.
Så tages alt op af gryden. Kødet skæres i pæne skiver & anrettes på et stort fad sammen med grønsagerne & serveres med stærk sennep til.
Marven fra marvpiben skrabes ud med en skarp kniv & serveres ved siden af på ristet brød med finhakket løg på.