Smelt fedtstoffet i en gryde. Tilsæt mælk og lad det blive lunt (kun lunt, ikke varmt!!). Rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, kanel, sukker og honning.
Rør ægget ud i væsken. Hæld det over i en skål og rør melet i. Start med 1 liter mel, og bland derefter mel i til dejen er ensartet og har en konsistens som er let klæbrig (det kan sagtens være at du ikke skal bruge det hele).
Stil dejen til at hæve i 45 minutter et lunt sted.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del dejen ud til ca 20 boller og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Mens bollerne hæver forvarmes ovnen til 225 grader.
Pensel bollerne med mælk eller æg og drys dem med perlesukker (almindeligt sukker kan også sagtens bruges).
Bollerne bages i ca. 20 minutter midt i ovnen.
SERVERING
Serveres afkølede med smør på.
Kan bruges til kaffen eller som mellemmåltid med en skive mild ost.
De kan også bruges som en rigtigt god variant af den klassiske fødselsdagsbolle.