1 spsk. vaniliepulver eller en hel vanillestang, der er halveret.
saft og skal af 2 øko.appelsin
1 l.Ufiltreret æblejuice
2.dl æblecidereddike
1 dl. rosiner
Salt & peber
evt.6-8 dadler til dadelpure, der bruges til at søde rødkålen lidt ekstra, hvis man synes.
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Halvér rødkålshovedet og skær det i fine strimler. Skær det herefter over på den anden led, så det bliver en passende størrelse. Varm kokosolien op i gryden og svits rådkålen 5 min med kanelstænger, laurbærblade og stjerneanis og rosiner. Hæld herefter appelsinsaft, æblejuice og æblecidereddike i. Bland vanillepulver eller vanillestangen i samt reven appelsinskal. Smag til med salt og peber. Lad det simre under låg i 25 min. Lav det gerne dagen før, så det får lov at trække. Fjern laurbærblade, stjerneanis, vanillestang og kanelstænger lige inden servering først, da de giver en god smag imens det trækker. Vil man søde rødkålen lidt ekstra, lægges dadlerne i blød i 1 dl. vand natten over og blendes derefter til puré. Når rødkålen varmes inden op ige,n sødes der så med puréen efter smag.