Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 150
til 4
1 pakke bacon i tern
4 spsk. smør
½ kg snittede løg
750 g. skært oksekød skåret i store tern.
Bouquet garni (laurbærblad,timiankvist og persillekvist)
2 spsk. mel
1 Biere blonde (evt. Leffe blonde)
1/4 l oksebouillon
1 tsk. sukker
1 spsk. vineddike
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
2 spsk. hakket persille
Ingredienser:
til 4
1 kg blåmuslinger
1 skalotteløg (hakket fint)
2 fed hvidløg (hakket fint)
1 stk. lille fennikel (skåret i mellem store stykker)
Olie til stegning
2 dl. hvidvin
1 dl. vand
1. håndfuld bredbladet persille (hakket)
Man kan evt. bruge en fed creme fraiche, hvor man til sidste kan fjerne muslingerne og blande creme fraiche med væden. Dette hældes over muslingerne igen.
Tilbehør: (se opskrifter på Maduniverset)
pomfritter
Aioli
Ingredienser:
200g mørk chokolade hakket i stykker
ca. 100 - 150 g smeltet chokolade
ca. 1 dl fløde
kakao
Ingredienser:
til 4
2 l sødmælk
200 g grødris
1 brev gul buddingpulver
50 g sukker
evt. safran
1 knivspids salt
brun farin
Ingredienser:
til 4
1 pk gær
2 kopper lunken mælk
4 æg, skilte
1 tsk vanille
2 1/2 kop sigtet mel
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
1/2 kop smeltet smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 6
2 kg blåmuslinger
1 porre
1 løg
2 gulerødder
2 jordskokker
3 dl tør hvidvin
2 tsk korianderfrø
½ tsk salt
½ peber
1 dl piskefløde
Frisk bredbladet persille
Ingredienser:
til 4
4 mandariner
40 grønne druer
40 blå druer
80 gram valdnøddekerner
2 appelsiner (presset til saft)
100 cl Grand Marnier
2 æg
12 g sukker
2 dl piskefløde
Ingredienser:
3 æg
125g sukker
60g mel
25g kakao
1 spsk. varmt vand
Smørcreme:
75g usaltet smør
3 spsk mælk
2 spsk. kakao
300g flormelis.
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i Belgiske opskrifter
Ingredienser:
til 4
1 pk gær
2 kopper lunken mælk
4 æg, skilte
1 tsk vanille
2 1/2 kop sigtet mel
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
1/2 kop smeltet smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 150
til 4
1 pakke bacon i tern
4 spsk. smør
½ kg snittede løg
750 g. skært oksekød skåret i store tern.
Bouquet garni (laurbærblad,timiankvist og persillekvist)
2 spsk. mel
1 Biere blonde (evt. Leffe blonde)
1/4 l oksebouillon
1 tsk. sukker
1 spsk. vineddike
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
2 spsk. hakket persille
Ingredienser:
200g mørk chokolade hakket i stykker
ca. 100 - 150 g smeltet chokolade
ca. 1 dl fløde
kakao
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 6
2 kg blåmuslinger
1 porre
1 løg
2 gulerødder
2 jordskokker
3 dl tør hvidvin
2 tsk korianderfrø
½ tsk salt
½ peber
1 dl piskefløde
Frisk bredbladet persille
Ingredienser:
3 æg
125g sukker
60g mel
25g kakao
1 spsk. varmt vand
Smørcreme:
75g usaltet smør
3 spsk mælk
2 spsk. kakao
300g flormelis.
Ingredienser:
til 4
2 l sødmælk
200 g grødris
1 brev gul buddingpulver
50 g sukker
evt. safran
1 knivspids salt
brun farin
Ingredienser:
til 4
4 mandariner
40 grønne druer
40 blå druer
80 gram valdnøddekerner
2 appelsiner (presset til saft)
100 cl Grand Marnier
2 æg
12 g sukker
2 dl piskefløde
Ingredienser:
til 4
1 kg blåmuslinger
1 skalotteløg (hakket fint)
2 fed hvidløg (hakket fint)
1 stk. lille fennikel (skåret i mellem store stykker)
Olie til stegning
2 dl. hvidvin
1 dl. vand
1. håndfuld bredbladet persille (hakket)
Man kan evt. bruge en fed creme fraiche, hvor man til sidste kan fjerne muslingerne og blande creme fraiche med væden. Dette hældes over muslingerne igen.
Tilbehør: (se opskrifter på Maduniverset)
pomfritter
Aioli
Alle Belgiske opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien Belgiske opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.