100 g smør
50 g brun farin
30 g sukker
0,5 æg
1,5 spsk vand
85 g daimbar eller marabou med daim
150 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
0,5 tsk natron
Tænd ovnen på 225 grader (200 grader varmluft)
Pisk blødt smør, brun farin, sukker og æg godt sammen i en skål, med en elpisker.
Pisk derefter vandet i.
Bland hvedemel, vaniljesukker og natron i en anden skål.
Sigt det derefter i smørblandningen og pisk det godt sammen.
Hak daimen og rør det i blandingen.
Tag dejen ud på et let melet bord og tril den til en pølse. Pølsens omkreds skal være på den samme omkreds, som man ønsker at småkagerne skal være. Jeg laver dem normalt ca. 5 cm. i diameter.
Skær småkagerne ud i den ønskede tykkelse og læg dem på en bageplade, med bagepapir. Tryk dem evt. lidt flade, så de sidder bedre fast på papiret.
Bag dem i ca. 6-8 minutter, til de er gyldne i kanterne.
01.04.2013, 01:31