4 bagekartofler
Olie
1 lille løg, hakket
1 jalapeno, frisk, uden frøstol og frø, hakket
400-500 g hakket oksekød
1 brev taco krydderi
1 dåse (140 g.) koncentreret tomatpure
Revet ost efter eget valg.
Salt
Peber
Rens kartoflerneog prik dem med en gaffel, eller skær et snit på langs, gnid med olie og groft salt og bag i 200 gr. varm ovn i ca. 1 time, på bagepapir eller stanniol. Lad dem køle af nogle minutter inden de flækkes.
I en spsk. olie svits løg, og tilsæt hakket jalapeno i ca. 1 min. Tilsæt oksekød, og brun det. Tilsæt salt, peber og taco krydderi. Tilsæt tomatpure og 1 dl. vand og lad det simre lidt til det koger lidt ind.
Flæk kartoflerne, og kom kødfyldet på, drys med revet ost og diverse tilbehør f.eks.
Fromage blanc, tomattern, jalapenos, oliven o.s.v.
For sig selv, evt. en let salat, mætter meget.