opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Grillet laks på cedertræs planke

Grillet laks på cedertræs planke

Grillet laks på cedertræs planke
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(26)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
5.839
Visninger
61
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Det giver en god røgsmag.

DU SKAL BRUGE
Et stort gennemblødt (ubehandlet) Cedertræ planke eller 2, hvis du griller et par fileter. (jeg brugte bunden af en skotsk whisky tønde, ahorn, eg og æble træ kan også bruges)
Til iblødsætning brugte jeg ½-1 L. hvidvin blandet med nok vand og en sten til at holde det under overfladen, (kom vin, whisky eller cognac i vandet så det passer til din smag)
To til fire center af laksefilet (spørg din fiskhandler om at skære center fileter, så du får den bedste del af laksen, ingen haler!) eller en hel side, jeg brugte en hel lakseside ca. 1 ½ Kg.
4-6 fed hvidløg (måske et helt hvidløg til at placere direkte på cedertræs planke, mens grilning, skær toppen af hvidløget når det er færdig grillet er det nemt at presse fedene ud)
Ekstra jomfru olivenolie, kokosolie eller avocadoolie (jeg brugte kokosolie)
½ dl. Soya sauce
½ dl. hvidvin
½ dl. Mørk brun farin
1 spsk. Knust rød mild chilepeber (guajillo, pasilla eller ancho)
1 tsk. Cayenne peber
Friskmalet sort peber & salt
Valgfrit: Chili hvidløg sauce (ghost chile/boc
chile/habanero chile) tørret ghost chili fra chili klaus og tørret boc chili kan købes hos bjarnes frø planter www.barney.dk
Rigeligt med hvidvin
evt. mesquite flis (kan købes hvor de sælger weber grill)


SÅDAN GØR DU
Iblødsæt planken/plankerne for mindst et par timer, eller mens du er på arbejde eller har andre ting at lave, men bedst natten over...
Når du kommer hjem, eller når du har tid, bland marinaden, kombinerer: frisk hvidløg (hakket), sojasauce, hvidvin, brun farin, knust rød peber, cayenne peber, sort peber, evt. chile sauce
Bland alle ingredienserne i en gryde, og lad dem koge, til det tykner (ca. 5 min). Hæld marinaden over i en skål, og lad den afkøle. (kan med fordel tilberedes iforvejen)
& hvis du føler dig ekstra eventyrlystne, tilføje en spiseskefuld chili hvidløg sauce.
Når du får den rigtige mængde af krydret / sød marinade (eller din egen marinade) bland det med dine laks fileter i en fryse pose eller et fad at marinere i 45 minutter til et par timer.
Tænd din grill til omkring 200 grader, sæt planken/plankerne på grillen i et par minutter, Vend planken over med en grill tang, (pensel med lidt olie hvis du ønsker)
Læg din/dine lakse fileter med skindsiden nedad med marinaden oven på og lad dem grille 15-20 minutter, eller længere afhængig af tykkelsen, og hvordan du kan lide din laks, jeg brugte en håndfuld mesquite flis de sidste 5 min. for røget smag
Jeg kan godt lide mine medium.
Du kan tilføje noget ekstra marinade efter smag og / eller mere cayennepeber/chile for et ekstra dobbelt-spark!
Du kan også lave sauce af marinaden eller anden sauce der passer til fisk valget er dit.
SERVERING
Serveres med ris og din yndlings skål af grønsager, (grillet zucchini med en separat skål med marinade er fremragende), og et godt glas / flaske Pinot Noir eller din favorit hvidvin.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Grillet laks på cedertræs planke fra Maduniverset.dk i kategorien Fisk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Grillet laks på cedertræs planke , kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
I dag er det brunsvigerens Dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Rødvins glace/sauce     Fersken suppe (den er genial)     Børnenes kokoskugler     Mornay sauce     Spagetti carbonara     Oreganobrød med parmesan     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Min perfekte stegte kylling:     Gammeldaws æbleflæsk.     Marineret kalkunbryst- helstegt     Ægte indianer-røv     Thailandsk fiskesuppe med rejer og kokosmælk     Grønkålssalat med mandler og æbler     langtidsstegt farseret and     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fiskefrikadeller med fersk spæk     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Brownie med saltkaramel midte     Trylledej (ikke spiseligt)     Piment sauce     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]