opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Hjemmelavet Peanut Butter

Hjemmelavet Peanut Butter

Hjemmelavet Peanut Butter
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(19)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Hjemmelavet Peanut Butter
8.594
Visninger
43
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Jordnøddesmør lavet selv. Nemt og hurtigt.



DU SKAL BRUGE
• 500 g peanuts
• 2 spsk. rapsolie
• Køkkenmaskine med hakkefunktion
• Evt. sukker el. krydderier


SÅDAN GØR DU
Jordnødderne hældes i køkkenmaskinen eller food processoren med hakkefunktion. Man kan evt. også bruge en blender, men så skal den være kraftig.

Man kan vælge peanuts både med og uden salt. Har man købt saltede peanuts og vil fjerne saltsmagen, kan man gøre det ved at skylle dem i vand og tørre dem i et viskestykke eller køkkenrulle.

Start køkkenmaskinen på laveste hastighed og lad først jordnødderne blive hakket i mindre stykker i ca. ½ minut. Sæt derefter hastigheden på maks. og lad den køre i ca. 2½ minut. På dette tidspunkt vil jordnødderne være hakket til et fint pulver og herefter vil olien i jordnødderne begynde at blive frigivet og få blandingen til at emulgere til en jævn masse. Giv den ca. ½ – 1 minut mere, hæld den færdige peanut butter i en skål og giv den et par timer i køleskabet for at gøre den mere fast og smørbar.

Undervejs i processen (eller evt. helt fra start) kan man tilsætte de 2 spsk. olie. Det er ikke strengt nødvendigt at tilsætte denne ekstra olie, fordi peanuts allerede indeholder tilstrækkeligt olie i sig selv, og den kan sagtens undværes. Dog vil den give den færdige peanut butter en mere cremet konsistens.

Ønsker man den sødere udgave, kan man tilsætte et par spsk. sukker eller honning. Man kan også i stedet tilsætte krydderier efter behag. Ønsker man udgaven med »knas« i (crunchy), kan man gemme en håndfuld peanuts og tilsætte dem til allersidst i processen og lade dem hakke med et par sekunder.


TIP:
Start med at smøre et lag peanut butter på brødet og smør herefter et lag marmelade ovenpå. Afslut evt. med en ekstra skive brød ovenpå som en sandwich. I stedet for marmeladen kan man også bruge en moset banan.
SERVERING
Smager lækkert på ristet toast eller franskbrød. Kan også bruges generelt som erstatning i stedet for alm. smør på brød.
Hjemmelavet Peanut Butter - 10800-2.jpgHjemmelavet Peanut Butter - 10800-3.jpg
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Hjemmelavet Peanut Butter med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Anderledes opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Hjemmelavet Peanut Butter, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Ufo'er     Trylledej (ikke spiseligt)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     Nemme pølsehorn     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Fersken suppe (den er genial)     Chokoladekage på 5 min. i en kop     Nemme flûtes     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Helstegt Oksestriploin     Karbonader i fløde/porre sauce     Spagetti carbonara     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Pizza bagt på bagesten     Påskekyllinger af kogte æg     Raclette med det hele     Pirogger med oksekød     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]