Hæld køleskabs kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt herefter æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen i røremaskine ved lav hastighed med mixerspartel eller dejkrog, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 5-8 min. Det bløde smør skæres i terninger, og kommes i dejen, som skal æltes til den er blank og glat med dejkrog- det tager ca. 5-8 min. ved hurtig hastighed. Lad herefter dejen hæve lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op. Slå herefter dejen ned og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imens dejen hæver, røres smør, sukker og kanel sammen til en remonce.
Dejen vendes nu ud på et meldrysset bord, og rulles ud til et rektangel på ca. 30x60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så det er smurt ud i et jævnt lag.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første. Nu har du så 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30x30 cm, og skær den i 12 strimler, du halvere, så der er 24 strimler, der er 15 cm lange og ca. 2 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 5-6 snoninger. Tryk ikke så meget, at du klemmer remoncen ud.
Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den sidste del af dejsnippen henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig. Snippen hæftes så inde i kanelsnurren. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Kanelsnurrerne skal nu hæve lunt og tildækket i mindst 30 min. gerne mere til de er dobbelt størrelse. kanelsnurrerne pensles med æg lige inden de kommer i ovnen og bages ved 200° i ca. 12–14 min. Afkøl herefter kanelsnurrerne på en rist.
TIP Du kan godt ælte dejen i hånden, hvis du ikke har en røremaskine. Her skal du bare ælte dejen uden at vente med at tilsætte smørret. Ælt først i en skål i et par minutter og kom så dejen ud på bordet og ælt videre der. Dejen kan klistre ret meget, men bliv ikke fristet til at tilsætte mere mel, den skal nok samle sig. Ælt i 3-4 min. hold pause i 10-15 min. og bliv ved på den måde, til dejen bliver glat og elastisk.
Til fødselsdags kagebordet eller luksus morgenbordet.