opskrifter
Søg i 12.594 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(6)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Kanelsnurrer
2.840
Visninger
30
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]
Lærke kanelsnurrer til fødselsdagen eller weekend morgenbordet.

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret
DU SKAL BRUGE

50 g gær
5 dl sødmælk
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g rørsukker el brunfarin
5 g salt
15 g stødt
Kardemomme
150 g smør

Fyld
200 g blødt smør
200 g rørsukker el. brunfarin
20 g stødt kanel

Æg til pensling


SÅDAN GØR DU
Hæld køleskabs kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt herefter æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen i røremaskine ved lav hastighed med mixerspartel eller dejkrog, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 5-8 min. Det bløde smør skæres i terninger, og kommes i dejen, som skal æltes til den er blank og glat med dejkrog- det tager ca. 5-8 min. ved hurtig hastighed. Lad herefter dejen hæve lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op. Slå herefter dejen ned og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imens dejen hæver, røres smør, sukker og kanel sammen til en remonce.

Dejen vendes nu ud på et meldrysset bord, og rulles ud til et rektangel på ca. 30x60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så det er smurt ud i et jævnt lag.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første. Nu har du så 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30x30 cm, og skær den i 12 strimler, du halvere, så der er 24 strimler, der er 15 cm lange og ca. 2 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 5-6 snoninger. Tryk ikke så meget, at du klemmer remoncen ud.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den sidste del af dejsnippen henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig. Snippen hæftes så inde i kanelsnurren. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Kanelsnurrerne skal nu hæve lunt og tildækket i mindst 30 min. gerne mere til de er dobbelt størrelse. kanelsnurrerne pensles med æg lige inden de kommer i ovnen og bages ved 200° i ca. 12–14 min. Afkøl herefter kanelsnurrerne på en rist.

TIP Du kan godt ælte dejen i hånden, hvis du ikke har en røremaskine. Her skal du bare ælte dejen uden at vente med at tilsætte smørret. Ælt først i en skål i et par minutter og kom så dejen ud på bordet og ælt videre der. Dejen kan klistre ret meget, men bliv ikke fristet til at tilsætte mere mel, den skal nok samle sig. Ælt i 3-4 min. hold pause i 10-15 min. og bliv ved på den måde, til dejen bliver glat og elastisk.
SERVERING
Til fødselsdags kagebordet eller luksus morgenbordet.
Kanelsnurrer - 11051-DSC_0366.JPGKanelsnurrer - 11051-DSC_0365.JPG
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Kanelsnurrer med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Kanelsnurrer, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Perlebyggrød     Gulerodskage (Rå)     Omelet m. skinke og ost     Børnenes kokoskugler     Marinade til kyllingfilet     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     Grillet vildt dyrekølle     Gullash på min måde.     Oldes Kokoskranse     Gode Råd - lette og luftige     laksesouffle med spinat     Raclette med det hele     Kage med kondenseret mælk (uden æg)     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Trylledej (ikke spiseligt)     Fondue     Lyn-lasagne     Marineret kalkunbryst- helstegt     Hvidløgs-champignon     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]