Bund:
- Bland mel, salt og sukker i en skål.
- Skær smør i mindre stykker og smuldres i.
- Tilsæt mælk og ælt dejen, lav til en run flad cirkel
- Pak dejen ind i husholdnings film og læg på køl i 30 min.
- Rul dejen (mel drysset bord) ud til en ca. 30 cm cirkel og læg i tærteformen og skær overskydende dej væk
- Læg bagepapir over dejen og fyld op med de tørrede kikærter eller prik med en gaffel i bunden
- Bag bunden ved 180 grader (varmluft) i 20 min.
- Lad køle af
Citroncreme:
- Tag en gryde og pisk mel, citronskal, citronsaft, flormelis, mælk, æg og majsstivelse blandet med lidt mælk sammen i en gryde og pisk ved mellem til høj varme, når cremen tykner
- Tag cremen af og lad køle lidt ned
- Fordel cremen i den bagte tærtebund og sæt på køl. min. 30 min.
Marengs:
- Pisk æggehvider og flormelis stive med en håndmikser
- Kom Marengsen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl
- Sprøjt nu små toppe på hele tærten og brug en køkken gasbrænder eller hurtigt i ovnen på grill til marengsen er let gylden
Klar til servering