Rens og skyl lever, hjerter og nyrer og sæt dem over i så meget letsaltet vand, så det lige akkurat dækker.
Kom laurbærblad og hele peberkorn ved og lad alt koge under låg og for svag varme, til det er helt mørt.
Det tager op imod 1 times tid. Imens skæres fedtflommen i mindre stykker, som smeltes langsomt i en tykbundet gryde.
Når fedtet er helt smeltet, fiskes fedtegreverne op.
Løgene pilles og skæres i mindre stykker. Det færdigkogte kød tages op af kogevandet og køres en gang gennem kødhakkemaskinen sammen med fedtegrever og løg.
Porrerne renses, skylles grundigt og hakkes fint. Æblerne skylles, deles, befries for kernehus (men skrælles ikke) og hakkes groft.
Hæld det afsmeltede fedt fra, så der kun er en smule tilbage i bunden af gryden.
Kom det hakkede kød plus porrer og æbler i gryden, rør godt rundt og lad det hele stå og småsnurre i ca. 30 min., hvorefter det smages til med salt, sukker og eddike.
Finkerne serveres på en stegepande. Hertil serveres rugbrød, rødbeder og lidt eddike hældes over finkerne på tallerkenen.
09.12.2006, 17:44