opskrifter
Søg i 12.602 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gulerodsboller (ca. 18 stk.)

Gulerodsboller (ca. 18 stk.)

Gulerodsboller (ca. 18 stk.)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(111)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
9.003
Visninger
215
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
2 gulerødder
25 g gær
2½ dl. lunkent vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 æg
100 g (1½ dl) grahamsmel
350 g (6 dl) hvedemel

Til pensling: 1 dl mælk
Eventuelt solsikkekerner.



SÅDAN GØR DU
1. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern.

2. Rør gæren ud i lunkent vand.

3. Tilsæt de revne gulerødder. Derefter olie, salt og æg. Rør det sammen.

4. Tilsæt grahamsmelet. Rør en gang imellem og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen ikke hænger fast i fingrene.

5. Ælt dejen godt igennem. Put eventuelt lidt mel på bordet og hæld dejen ud på bordet og ælt den der.

6. Fugt et viskestykke og læg det over skålen med dejen.

7. Lad dejen stå og hæve ca. 1 time.

1 time senere:

8. Ælt dejen igennem et øjeblik og tril den til en pølse. Del pølsen i 18 stykker og tril hvert stykke til en bolle.

9. Find en bageplade frem og læg bagepapir på. Sæt bollerne på bagepladen og lad bollerne stå og efterhæve i 15 min.

15 min. senere:

10. Tænd ovnen på 225 grader C (varmluftovn 200 grader C.).

11. Pensl bollerne med mælk eller pisket æg. Drys eventuelt med solsikkekerner.

12. Sæt bollerne midt i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter.

OBS! Bagetiden afhænger af, hvordan din ovn bager. Derfor, kig til bollerne allerede efter 10 minutter. Tag en bolle ud og bank på bunden med en finger. Hvis den lyder hul og er skorpen lidt hård, er bollen bagt. Hvis ikke, så bag bollerne 2-3 minutter mere og check dem igen på samme måde.

Ca. 15 minutter senere:

13. Tag dem ud og sæt dem på en bagerist hvor de kan køle af.

Bollerne smager bedst, når de er bagt gyldenbrune.

SERVERING
Så er bollerne klar....
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Gulerodsboller (ca. 18 stk.) fra Maduniverset.dk i kategorien Andet opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gulerodsboller (ca. 18 stk.), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
sæson lige nu
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Ramsløg er 25-40 cm høj og er en flerårig urt som kan genkendes på lugten, den lugter af hvidløg. Sæson for Ramsløg er: Marts til juli Der er også mange andre urter som vokser lige nu fx. brændenælde som er god til supper og i brød, så på brændenælde på Maduniverset og se de fantastiske ting man kan lave.
Se opskrifter her
hvid streg
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
9935-DSC_0512.JPG 15-Grillmarinade-verdens-bedste.jpg 10226-DSC_0842.JPG
Næste
Støv grillen af så du igen kan lave de mest fantastiske grilretter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Fantastisk salat med kylling, mango m.m.     Frisk pasta med laks og flødesovs     Omelet m. skinke og ost     Fersken suppe (den er genial)     Svampet kanelkage     Indbagte rejer     Gulerodskage (Rå)     Raclette med det hele     Helstegt Oksestriploin     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Mormors citronfromage     kokostoppe med marcipan og chokolade     Porrer i fad med oksekød     Pasta Cabonara uden æg     Ovnstegt røget skinke med aspargessovs.     Nemme pølsehorn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Færøsk æblekage     Suppekuren     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]