1. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern.
2. Rør gæren ud i lunkent vand.
3. Tilsæt de revne gulerødder. Derefter olie, salt og æg. Rør det sammen.
4. Tilsæt grahamsmelet. Rør en gang imellem og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen ikke hænger fast i fingrene.
5. Ælt dejen godt igennem. Put eventuelt lidt mel på bordet og hæld dejen ud på bordet og ælt den der.
6. Fugt et viskestykke og læg det over skålen med dejen.
7. Lad dejen stå og hæve ca. 1 time.
1 time senere:
8. Ælt dejen igennem et øjeblik og tril den til en pølse. Del pølsen i 18 stykker og tril hvert stykke til en bolle.
9. Find en bageplade frem og læg bagepapir på. Sæt bollerne på bagepladen og lad bollerne stå og efterhæve i 15 min.
15 min. senere:
10. Tænd ovnen på 225 grader C (varmluftovn 200 grader C.).
11. Pensl bollerne med mælk eller pisket æg. Drys eventuelt med solsikkekerner.
12. Sæt bollerne midt i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter.
OBS! Bagetiden afhænger af, hvordan din ovn bager. Derfor, kig til bollerne allerede efter 10 minutter. Tag en bolle ud og bank på bunden med en finger. Hvis den lyder hul og er skorpen lidt hård, er bollen bagt. Hvis ikke, så bag bollerne 2-3 minutter mere og check dem igen på samme måde.
Ca. 15 minutter senere:
13. Tag dem ud og sæt dem på en bagerist hvor de kan køle af.
Bollerne smager bedst, når de er bagt gyldenbrune.