Dag 1:
1. Blod, rugmel og byggryn røres/æltes godt sammen i en stor skål og sættes i køleskabet i 1 døgn.
Dag 2:
2. Kog 1 liter vand i en gryde eller elkedel.
3. Skær flommen i bittesmå terninger og put dem i en si. Hæld kogende vand over.
4. Tag blodmassen ud af køleskabet og put den i en gryde.
5. Varm langsomt massen op ved svag varme indtil den bliver flydende.
6. Tilsæt flomme, brun farin, rosiner, salt, kanel og kardemomme, og rør godt rundt.
7. Lad blandingen småkoge i ca. 5 min., og tag den så væk fra varmen.
8. Fyld håndvasken med koldt vand og sæt gryden ned i det kolde vand så massen bliver afkølet.
9. Gør tarmene klar imens. Hvis du bruger en naturtarm: Bind en knude i den ene ende. Hvis du bruger kunsttarm, så er der allerede bundet knude i den ene ende.
10. Når blodmassen er kølet så meget af, at du kan have den i hånden: hold fast i tarmen, hold den hen over noget for eksempel et fad eller en skål, tag en håndfuld blodmasse og stop det ned i tarmen. Forsæt med at stoppe blodmasse i tarmen til den er næsten fuld.
11. Bind knude på tarmen og læg den i en stor gryde. Fyld vand på så det dækker pølsen.
12. Skru helt op for varmen indtil vandet koger. Skru så ned for varmen og lad pølsen småkoge i ca. 1 time.
En time senere...
13. Sluk for varmen og fisk pølsen op af vandet. Læg den i et fad eller en skål, dæk den til og sæt den i køleskab til den skal spises.
14. Skær pølsen i skiver og steg skiverne på panden ved middelvarme i 1-2 minutter på hver side. Server med æblemos, kanel og sukker.