opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Dagligbrødet

Dagligbrødet

Dagligbrødet
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(23)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.811
Visninger
120
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
6 dl. vand
10g gær
25g soyamel
100g sigtemel
600g hvedemel
275g grahamsmel
25g klid
2 tsk havsalt


SÅDAN GØR DU
Opløs gæren i vandet, som skal være kropsvarmt. Brug en skål som er syrebestandig (glas, porcelæn eller stentøj). Mål melet af. Nu tilsættes alt klid, en god del af grahamsmelet og lidt af det hvide mel. Pisk rundt og tilsæt i alt så meget mel, at den bløde surdej får konsistens som tynd ymer. Dæk med en tallerken eller et fugtigt viskestykke og stil dejen i stuetemperatur (ca. 21 grader) 3/4 - 1 døgn. Dagen efter vejes saltet nøjagtigt af, og surdejen æltes op med dette og resten af melet. Bare læg kræfter i. Jo bedre dejen bearbejdes,jo bedre brødstruktur. Tilsæt mere mel hvis det er nødvendigt. Dejen skal slippe bord og hænder men må ikke blive hård. Stilles til forhævning 3 - 4 timer et dejligt lunt sted, dækket med et fugtigt klæde. Smør en bageplade med majsolie. Slå dejen ned og del den i 2 klumper. Brødet spændes op sådan : Bank dejen ud til en aflang firkant, af form som et trapez. Rul dejen sammen til en pølse fra den korteste af de 2 parallelle sider. Rul hele tiden stramt, særligt det yderste lag, ved at udnytte dejens elasticitet til at spænde om den del af dejen, der er rullet. Til sidst bukkes hjørnerne ind om pølsen for at lukke de 2 ender, hvorefter den sidste del af det yderste lag spændes om og dejkanten trykkes fast. Brødet kan eventuelt trilles længere eller kortere, inden det sættes på en bageplade med sammenføjningen nedad.Rids med en riflet kniv lange diagonale ridser. Dæk brødene med et fugtigt klæde, og stil brødene til efterhævning et meget lunt sted, gerne 25 - 30 grader. Brødene skal være hævet til omkring dobbelt størrelse. Alt efter temperatur varer det 40 - 60 minutter. Hvis de kommer for tidligt i ovnen, vil der danne sig store sprækker under bagningen. Hvis de kommer for sent i ovnen kan de ikke løfte sig mere.Ovnen tændes i god tid, og stilles på maksimal varme, 250 - 275 grader. Inden brødene sættes ind, pensles de med vand eller pisket æg. Bagetiden er omkring 20 - 30 minutter afhængig af brødenes tykkelse. Er brødet meget tykt, må skrues ned efter 10 - 15 minutter, for at den længere bagetid ikke får overfladen til at blive sort. Men det er af stor vigtighed, at brødene bages helt igennem. Undersiden skal være lysebrun, og det skal lyde klart hult, når man banker.
SERVERING
Tip : Dagligbrødet kan varieres og raffineres på utallige måder. Andre melsorter kan bruges fx. rugmel og majsmel. Skoldede og udblødte knækkede korn (rug, hvede) kan tilsættes. En rest ris, mosede kartofler kan også tilsættes.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Dagligbrødet fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Dagligbrødet, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu P1010003-fastelavsboller.JPG 10168-DSC_0868.JPG 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
15-andebryst-solbaer-chokolade-sauce-rodfrugtmos.jpg 10634-hindbaer-kaviar.jpg 10546-marengsreder-citronfloedeskum.jpg
Næste
Valentinsdag er lige om hjørnet
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Røræg i ovn     Svampet kanelkage     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Fersken suppe (den er genial)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Raclette med det hele     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Helstegt grillet oksefilet     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Gulerodskage (Rå)     Hannes vafler.     Omelet m. skinke og ost     kyllingelår med rasp i friture     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Pirogger med oksekød     Nemme pølsehorn     drømmekage i bradepande     Egyptisk linsesuppe     Hjemmelavet modellervoks     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]