opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Fillotårn med sommerbær

Fillotårn med sommerbær

Fillotårn med sommerbær
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(49)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
5.199
Visninger
126
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
1 pakke filodej
100g smeltet smør
3 spsk sukker

Fyld:
friske sommer bær ( halverede jordbær, hindbær eller brombær )

Limecreme:
½ L fløde
1 stang vanille
50g sukker
3 æggeblommer
saft & skal af 2 lime frugter
1 spsk maizena
flødeskum af 1,5 dl piskefløde

Pynt:
Ctrtonmelisse eller mynteblade


SÅDAN GØR DU
Fillopladerne lægges på en tør, ren bordplade. Det første lag dej pensles med smeltet smør, drysses med lidt sukker, og næste lag lægges oven på. Gentages til der ligger 3 lag dej oven på hinanden. Dejen udstikkes i runde bunde med en diameter på ca. 10 cm. Der skal bruges 4 bunde pr. pers. Bundene lægges på bagepapir på en bageplade. Bundene bages mellem 2 bageplader, så de ligger i pres, i ca. 8 min. til de er gyldne. Giv sukkeret, fløden og vanillen et hurtigt opkog. Rør æggeblommerne med Maizena og pisk dette i fløden, når den koger. Kog igennem, tilsæt lime og afkøl cremen. Vend den piskede fløde i den afkølede creme. Fillotårnet samles på følgende måde Læg en bund på en tallerken. Læg en krans af frugt langs kanten af bunden, og læg en klat flødecreme i midten. Endnu en bund lægges på, og processen fortsættes i yderligere 2 lag - og afsluttes med en bund. Drys med flormelis og pynt med grønne blade.
SERVERING
Serveres straks, evt. med en stor kugle vanilleis.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

fro
28.06.2008, 18:35
mangler varmegrad i ovnen, god ved 200 grader. Svær at udstikke men nem at klippe.Det vil være en fordel hvis vejledningen skille i 2 dele én til fillodejen og én til cremen.
 
Denne gode opskrift på Fillotårn med sommerbær fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Fillotårn med sommerbær, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Sankt hans opskrifter
sæson lige nu
Lækker mad i Sankt Hans-bålets skær
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mad til kør selv ferien
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Perfekte Mørbradbøffer med bløde løg     Raclette med det hele     Ristaffel     Kylling Chop Suey med stegte jordskokker og hjemmelavet fond     Mælkebøttemarmelade     Kartoffelmos og kødsovs i fad     Dadler med bacon     Pizza med salami, frisk basilikum og gedeost     Kogning af majs     Ovnstegt røget skinke med aspargessovs.     Fuldkornsrugbrød på under 2 timer     Hannes vafler.     Helstegt grillet oksefilet     Tagliatelle med stimler af oksekød, tomat, chilie & oliven     Frilands-Ruller med friske ribs, urter og østershatte     Engelsk Søsterkage     Sommersalat     Mors Flæske-Pandekage     Den bedste ungarske gullasch     Rødbedesalat med pærer      


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]