1 Mørbrad
250g nakkefilet/nakkekotelet
olivenolie
1 rød peber
2 løg
1 citron
12 skiver fûtes ( 4 cm. i dia. )
8 fed hvidløg med skal
12 salvieblade ( eller anden krydderurt )
salt
peber
Salat:
2-3 slags sprød salat fx Romoaine, iceberg eller hovedesalat
1 håndfuld skyllet rucola salat
1 håndfuld frisk pilede ærter
18 små gulerødder med lidt top på
125-150g parmesan-ost - gerne høvlet med en osthøvl
4-6 spsk. god olivenolie
3-4 spsk. citronsaft
salt
peber
Grillspyd:
Mørbraden afpudses og skæres i stykker på ca. 2X4 cm. Nakkefileten skæres i lidt mindre stykker. Løg, peberfrugt og citron skæres i tilsvarende stykker.
Alle ingredienserne placeres på et grillspyd i skiftende rækkefølge - også brød, hvidløg og krydderurteblade.
spydene pensles med olivenolie, krydres med salt og peber, og steges på grillen.
Salat:
De grønne salatblade deles i mindre stykker og lægges på et fad.
Ærter, gulrødder og rucola blades i, gem lidt til pynt.
salaten vendes med olivenolie, dryppes med citronsaft og krydes med salt og peber.
Til sidst lægges osten på toppen med lidt ærter og gulerødder.