opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Bondebrød af surdej

Bondebrød af surdej

Bondebrød af surdej
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(139)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
21.128
Visninger
269
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
Surdej:
125 gr. Rugmel
5 gr. Gær
2 spsk. Crème fraîche (18%)
½ tsk. Salt
2½ dl. Vand

Brød:

1 Portion surdej
15 gr. Gær
2 tsk. Salt
1½ dl. Vand (lunkent)
500 gr. Hvedemel med højt gluten indhold (12% protein)
35 gr. Smør

Æg til pensling




SÅDAN GØR DU
Rør mel, salt, gær, Creme Fraiche og vand (37°) sammen, dæk massen med folie (prik eventuelt et par huller i folien) og lad den stå og syrne i tre døgn på et lunt (gerne ca. 25°) sted.

Surdejen kan opbevares i køleskab i ca. tre uger efter den har syrnet færdigt. Drys 1 tsk. salt på toppen af surdej ved opbevaring, men husk at tage højde for dette når surdejen bruges i opskrift.

Bondebrød:
Rør surdejen igennem, tilsæt vand (37°), salt og smuldr gæren i. Rør dejen igennem til gæren er opløst, tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem, minimum 5 minutter, man skal kunne føle at dejen stritter imod når man ælter den. Rul dejen til en kugle, anbring den i et fad, fordel smørret i tynde skiver over dejens overflade, drys med en spsk. mel. Dæk den med et fugtigt klæde og stil den køligt til hævning i 24 timer.

Ælt den hævede dej igennem, så smørret bliver arbejdet godt ind i dejen. Form et ovalt brød, læg det på bagepapir på en plade og lad brødet efterhæve lunt i 2 timer.

Varm ovnen op til 300°. Pensl brødet med sammenpisket æg, snit det tre gange skråt på tværs. Smid 1 dl. varmt vand i bunden af ovnen, luk lågen, sæt derefter brødet midt i ovnen, smid yderligere 1 dl. varmt vand i bunden af ovnen og bag i 8 minutter, sænk derefter temperaturen til 200° og bag brødet videre i 40 minutter. Lad det køle på en bagerist.

 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Thor Nørregaard
31.10.2012, 11:54
Den skal prøves, brød smager bare bedst med surdej
 
Denne gode opskrift på Bondebrød af surdej fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Bondebrød af surdej, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
Laksesæson - find inspiration på lækre opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...



Køkkenuniverset Køkkenudstyr - rabatkode





Populære søgninger: Helstegt Oksestriploin     Blommetrifli     Andebryst i ovn til mange     Lækkere banan muffins     Pasta Cabonara uden æg     Soldatertrøst     Pizzabøffer     Suppekuren     Butterdejs skinkestang     Børnenes kokoskugler     Blødende chokoladekage     Spaghetti med kødsovs II     Cevapcici med ovnstegte grønsager og tzatziki(græsk)     Koldskål med ylette     Glaserede løg.     Orme-burger     Bløde løg, der ikke feder     Kors-edderkopper     Fantastisk hjemmelavet Pizza sandwich     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]