Annoncering | Mobil/tablet version | 299 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Bondebrød af surdej

Bondebrød af surdej

Bondebrød af surdej
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(139)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
19.085
Visninger
243
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Elsebeth Solskin Christophersen

DU SKAL BRUGE
Surdej:
125 gr. Rugmel
5 gr. Gær
2 spsk. Crème fraîche (18%)
½ tsk. Salt
2½ dl. Vand

Brød:

1 Portion surdej
15 gr. Gær
2 tsk. Salt
1½ dl. Vand (lunkent)
500 gr. Hvedemel med højt gluten indhold (12% protein)
35 gr. Smør

Æg til pensling




SÅDAN GØR DU
Rør mel, salt, gær, Creme Fraiche og vand (37°) sammen, dæk massen med folie (prik eventuelt et par huller i folien) og lad den stå og syrne i tre døgn på et lunt (gerne ca. 25°) sted.

Surdejen kan opbevares i køleskab i ca. tre uger efter den har syrnet færdigt. Drys 1 tsk. salt på toppen af surdej ved opbevaring, men husk at tage højde for dette når surdejen bruges i opskrift.

Bondebrød:
Rør surdejen igennem, tilsæt vand (37°), salt og smuldr gæren i. Rør dejen igennem til gæren er opløst, tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem, minimum 5 minutter, man skal kunne føle at dejen stritter imod når man ælter den. Rul dejen til en kugle, anbring den i et fad, fordel smørret i tynde skiver over dejens overflade, drys med en spsk. mel. Dæk den med et fugtigt klæde og stil den køligt til hævning i 24 timer.

Ælt den hævede dej igennem, så smørret bliver arbejdet godt ind i dejen. Form et ovalt brød, læg det på bagepapir på en plade og lad brødet efterhæve lunt i 2 timer.

Varm ovnen op til 300°. Pensl brødet med sammenpisket æg, snit det tre gange skråt på tværs. Smid 1 dl. varmt vand i bunden af ovnen, luk lågen, sæt derefter brødet midt i ovnen, smid yderligere 1 dl. varmt vand i bunden af ovnen og bag i 8 minutter, sænk derefter temperaturen til 200° og bag brødet videre i 40 minutter. Lad det køle på en bagerist.


 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Thor B. Nørregaard
31.10.2012, 11:54
Den skal prøves, brød smager bare bedst med surdej


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Bondebrød af surdej opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Bondebrød af surdej fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Bondebrød af surdej, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Krydder frikadeller     Den bedste Kylling i Karry!     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme pølsehorn     Svampet kanelkage     Glace til kage     Kogning af majs     Helstegt grillet oksefilet     Absolut bedste BBQ marinade     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Tunmousse      Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Grillet vildt dyrekølle     Marinade til kyllingfilet     Honningmarinade     Røræg i ovn     Helstegt Oksestriploin     Omelet m. skinke og ost     Gammeldags Agurksalat     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]