1 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
2 spsk smør
500 g frisk spinat
1 rød peber
200 g faste champignons
40 g polenta
1/2 dl frisk basilikum
3 hele æg, letpiskede
3 æggehvider, letpiskede
1 dl mælk
lidt salt og peber
ca. 50 g reven ost, fx parmesan. Bruges parmesan skal der ikke tilsættes så meget salt, da parmesan er meget salt i sig selv.
Forvarm ovnen til ca. 220 g.
Beklæd en bradepande ( ca. 20 x 30 ) med bagepapir.
Smelt smørret i en stor gryde eller pande og steg løg of hvidløg til det er bødt og gyldent - endelig ikke branket.
Tilsæt rød peber og champignons til de er bløde, men faste.
Tilsæt spinat, basilikum og polenta, rør rundt, fjern fra varmen og lad stå og køle ned i ca. 5 min.
Tilsæt æg, hvider, mælk, lidt salt og peber. Fyld i den beklædte bradepande og drys med reven ost.
Bag frittataen i ca. 35 min. til den er gylden og fast når man rører ved den.
Frittata kan serveres som frokostret med grøn salat. Den kan også serveres som tilbehør til aftensmad, men fx. svinemørbrad og grøn salat.
Derudover kan den varieres i det uendelige. Brug de grøntsager du bedst kan lide ( gulerødder, blegselleri, kartofler etc. ) - de skal blot være velegnede til at blive bagt.