opskrifter
Søg i 12.595 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter &

Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter &

Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter &
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(148)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
42.743
Visninger
554
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 culotte af dansk oksekød, ca. 1,2 kg (ca. 200 g pr. person)
12 mellemstore kartofler
stanniol
1 helt hvidløg
3 røde peberfrugter
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 1/2 dl fløde 13%
100 g blåskimmel-ost
(f.eks. Danablue)
friskkværnet, hvid peber
1 stort hvedebrød ell. 2 flutes


SÅDAN GØR DU
Tænd grillen.

Skrub kartoflerne rene og pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter - vend dem af og til (er ens grill ikke stor nok, så der er plads til kartoflerne, kan man alternativt bage dem i ovnen - det tager også 45-60 minutter). Del det hele hvidløg ud i fed - skal ikke skrælles - og pak dem ind i en stanniolpakke og bag ligeledes dem i gløderne
i 45-60 minutter (det er der plads til selv i en lille grill).

Det er nemmest at se, hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den steges. Sæt f.eks. en kødnål i den ende
af culotten hvorfra, der skal skæres, så man skærer på tværs af kødtrådene.
Fedtet ridses også i skæreretningen.

Steg culotten på grillen ca. 6-10 cm fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis varmen er for stærk, og culotten begynder at blive for brun, flyttes grillristen højere op - er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Krydr culotten med salt og peber.

Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 55-60°C for rosastegt, 60-65°C for svagt rosa og 65-68°C for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt, tager det ca. 45 minutter. Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres skiver af den.

Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensl frugtkødet med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber.

Blåskimmel-osten pureres med en ske gennem en sigte ned i en passende skål. Så røres den lind med fløden og smages til med friskkværnet, hvid peber.
SERVERING
Servér ostecremen til skiver af grillet culotte og giv grillede peberfrugter som tilbehør sammen med de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed. Husk også at give et godt brød eller flutes til.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter & fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter &, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Lækre opskrifter på Lucia brød til den 13 december
Den 13. december er Luciadag, og den fejres med optog i kirker og på skoler rundt om i landet. En ung kvindelige martyr har lagt navn til det smukke optog, Santa Lucia
Se opskrifter her
hvid streg
Julekonfekt prøv fx. Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Tid til at bage småkagerne til juleaften
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Oldes Kokoskranse     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Mormors Stegte sild i eddike     Bondeklejner (norske klejner)     Børnenes kokoskugler     Svampet kanelkage     Andebryst i ovn til mange     Indbagte rejer     Fersken suppe (den er genial)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Raclette med det hele     Mandarin kage     Solsikkekerner, græskarkerner - ristede og saltede     Fars i fad med hvidkål     jordbærfromage     Knasende chokolade cornflakes     Frisk pasta med laks og flødesovs     Gode Råd - Sønderjysk specialitet     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]