opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter &

Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter &

Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter &
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(148)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
42.703
Visninger
553
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 culotte af dansk oksekød, ca. 1,2 kg (ca. 200 g pr. person)
12 mellemstore kartofler
stanniol
1 helt hvidløg
3 røde peberfrugter
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 1/2 dl fløde 13%
100 g blåskimmel-ost
(f.eks. Danablue)
friskkværnet, hvid peber
1 stort hvedebrød ell. 2 flutes


SÅDAN GØR DU
Tænd grillen.

Skrub kartoflerne rene og pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter - vend dem af og til (er ens grill ikke stor nok, så der er plads til kartoflerne, kan man alternativt bage dem i ovnen - det tager også 45-60 minutter). Del det hele hvidløg ud i fed - skal ikke skrælles - og pak dem ind i en stanniolpakke og bag ligeledes dem i gløderne
i 45-60 minutter (det er der plads til selv i en lille grill).

Det er nemmest at se, hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den steges. Sæt f.eks. en kødnål i den ende
af culotten hvorfra, der skal skæres, så man skærer på tværs af kødtrådene.
Fedtet ridses også i skæreretningen.

Steg culotten på grillen ca. 6-10 cm fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis varmen er for stærk, og culotten begynder at blive for brun, flyttes grillristen højere op - er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Krydr culotten med salt og peber.

Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 55-60°C for rosastegt, 60-65°C for svagt rosa og 65-68°C for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt, tager det ca. 45 minutter. Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres skiver af den.

Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensl frugtkødet med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber.

Blåskimmel-osten pureres med en ske gennem en sigte ned i en passende skål. Så røres den lind med fløden og smages til med friskkværnet, hvid peber.
SERVERING
Servér ostecremen til skiver af grillet culotte og giv grillede peberfrugter som tilbehør sammen med de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed. Husk også at give et godt brød eller flutes til.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter & fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Grillet okseculotte med kartofler & hvidløg, peberfrugter &, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Klamme fingre     Kvædemarmelade     Fersken suppe (den er genial)     Marengs spøgelser     Raclette med det hele     Trylledej (ikke spiseligt)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Blødende hænder     Mormors Stegte sild i eddike     Hjemmelavet modellervoks     Halloween kage kirkegård     Forloren pindsvin     Klatkager lavet af havregrød     Røræg i ovn     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Gulerodskage (Rå)     Brownie med saltkaramel midte     Tunmousse      Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]