600 g jerseykalvesteg
1¼ stk porre, rå
3¾ stk gulerod, rå
3 stk løg, rå
1¼ stk rødløg (salatløg)
3 dl hvidvin, medium
2¼ spsk eddike, lager
2¼ spsk fond, kalv
4 dl vand, drikke-
1,6 kg kartoffel, rå
Til marinering af kødet bruges.
1/3 del gulerod
1/3 del porre
1/3 del løg.
Disse vaskes renses og skæres i små stykker, skoldes i kogende vand tilsat lidt salt i ca. 2 min.
Det hele blendes og blandes med hvidvin, æbleeddike, smagt til med lidt sirup.
Kalvekødet lægges i marinaden 48 timer. Stilles køligt.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt, brunes først på panden, steges derefter 30 min. i forvarmet ovn ved 200 °C
De resterende grøntsager vaskes og renses, skæres i 1 cm. skiver, skoldes ligeså, brunes i lidt smør og lægges i bradepande krydret med lidt salt, peber og hvad du kunne tænke dig at afprøve, vær ikke bange for at prøve noget nyt.
Kartoflerne koges i usaltet vand, man kan lave mos som her, smagt til med lidt salt og hvid peber, eller server hvide kartofler.
Kødet lægges på de brunede grøntsager og steges færdig i den forvarmet ovn nu ved 170°C i 25 min.
Lad derefter kødet hvile på en rist før udskæring.
Marinaden koges med stegeskyen, sigtes og reduceres tilsat kalvefond. Saucen monteres med creme fraiche eller jævnes.