1-1,4 kg fritgående kylling
salt og friskkværnet peber
3 små håndfulde friske urter (persille, basilikum og merian), plukket og finthakket.
4 spsk oliven olie
1 citron, halveret
4 lauerbærblade, iturevet
2 kviste frisk rosmarin.
Forvarm ovn og bradepande til 225 grader. Rengør kyllingen indvendigt og udvendigt og klap den så tør som mulig med køkkenrulle. Gnid den med salt indvendig, og tag så fat i skindet oven på brystet pas på et den ikke får rifter og flænger og træk det forsigtigt op. Med den anden hånd løsner du nænsomt skindet fra kødet på brystet. Det er normalt forbundet af en smule vævsagtig materiale, og du kan enten lade det sidde på i midten og lave to små tunneler på hver side, eller du kan prøve at skære det af i midten. Drys lidt salt ned i de huller, du har lavet, og skub de hakkede urter derind. Dryp lidt olivenolie på.Fyld kyllingen indvendig med den halverede citron, laurbærblade og rosmarin. Træk skindet til bage over brystet, så alt kødet er dækket, skub de små vinger indunder og bind så stramt som muligt med et stykke snor.
Skær 3-5 dybe snit i lårkødet og gnid resten af urterne ind. Gnid nu lidt olivenolie ind i skindet med håndkraft og vær rundhåndet med salt og peber. Smør den varme bradepande med olie. læg kyllingen på og steg i 5 minutter, vend den, gendtag. Læg så kyllingen på maven. Steg 1 time ved 225 grader.
Vend igen og lad brystst brune.
26.02.2010, 11:56