hak løg, squash og porrer og skiv gulerødderne tyndt
spinaten skylles og drænes, og drænes, og drænes...
skær/del laksefiletterne i små stykker
løg, porrer og squash svitses i olien på panden og efter 3-4 minutter tilsættes laksen samt salt og peber
lad det stå i 4-5 minutter ved høj varme
skær tomaterne i skiver
i et ovnfast fad kommes nu skiftevis et lag grøntsager, et lag spinat, en omgang mornay sauce og et lag lasagneplader - afhængig af hvor vild man er med tomater kan man flerdoble mængden, men de indgår her som et lag for sig selv (jeg lægger mit ene lag midterst i lasagnen)
spinat og grønt mister ca 40% fylde ved stegning/dræning, så vær lidt nærig pr lag eller brug mere grønt
afslut byggeriet med et godt lag ost og kom lasagnen i en forvarmet ovn i 35-40 min ved godt 200C
uanset hvor meget man dræner sin spinat inden lagdelingen vil den give en del væske til lasagnen, så lad den lige stå 4-5 minutter efter den er kommet ud af ovnen; så kan den nå at sætte sig.
20.08.2012, 13:38