600 g blommer,
100 g sukker,
½ dl. vand
Creme:
2 dl. fløde 13%,
1 dl. mælk,
2 æggeblommer,
4 spsk. sukker,
1 vaniliestang
Lidt maizena hvis cremen ikke er tyk nok
Endvidere:
20-30 makroner,
evt. dessertvin
Pynt:
2 dl. piskefløde
Del blommerne i halve, fjern stenene og kog dem op med vand. Lad dem simre 10 min. til de er kogt let ud. Rør sukkeret i, til det er opløst og lad massen afkøle helt.
Creme:
Fløde og mælk koges op. Pisk æggeblommer med sukker og korn fra vaniliestangen, og hæld mælken/fløden i. Kom det atter tilbage i gryden, og kog cremen igennem over lavt blus. Afkøl helt.
Læg makronerne i en serveringsskål og hæld evt. lidt dessertvin over.
Fordel først den afkølede blommemasse over makronerne og derefter den kolde creme.
Pisk fløden til flødeskum og læg det på i et jævnt lag eller pynt med en sprøjtepose.
16.07.2008, 19:35