ovnen forvarmes til 180 grader.
Æggehvider piskes stive, sukkeret piskes i lidt ad gangen. Pisk æggeblommerne i marengsmassen.
Mel og bagepulver blandes godt, og sigtes ned i dejen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Roulade:
Dejen bredes ud i en bradepande med bagepapir. Portionen passer til 1 roulade. Bages 10-15 min til den er lysebrun og ”giver efter”, når man trykker let på den.
Vend den ud på et sukkerdrysset bord, træk bagepapiret af og læg det over kagen igen. Læg evt et fugtigt viskestykke over bagepapiret. Lad den køle lidt af.
Smør overfladen med marmelade, og rul rouladen sammen. Server med flødeskum
Lagkagebunde:
Hæld dejen i en stor springform beklædt med bagepapir. Bages 10-20 min til den er lysebrun og ”giver efter”, når man trykker let på den.
Vendes ud på et sukkerdrysset bord, træk bagepapiret af og læg det over kagen igen. Lad den køle ned, og del derefter i 2 eller 3 bunde. Pyntes efter temperament.
29.02.2012, 19:34