Dej:
30 g gær
30 g honning eller sukker
6,25 dl lunkent vand
1 kg mel med højt glutenindhold
15 g salt
lidt ekstra mel til bordet
Fyld:
en rest kødsauce
1 pose revet ost
evt bacon, cocktailpølser, majs osv efter behag
oregano til drys
1: opløs gær og honning/sukker i halvdelen af det varme vand
2: hæld mel og salt ud på en ren arbejdsflade eller i en skål. Lav en fordybning i midten og hæld den opløste gærblanding i. ælt væden ud i melet med den ene hånds fire fingre i cirkulære bevægelser fra midten og udad. Når gærblandingen har optaget den mel, den kan, tilsættes resten af vandet, som gradvist arbejdes ind i dejlen, til konsistensen er blød, let og fugtig.
3: hæver til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter
4: dejen slåes ned, og rulles ud til ca 40 små pizzabunde (eller 20 lidt større) , ca. ½ cm tykke.
5: fyldet kommes på, og pizzaerne bager i en 240 grader forvarmet ovn i 5-7 minutter, til fyldet er smeltet, og bunden er lys gylden.
Jeg fryser minipizzaerne ned med 3-4 stk pr. pose, og tager dem op til madpakken. Rart at få bugt med resterne på en konstruktiv måde :)