opskrifter
Søg i 12.602 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Marius' grovboller

Marius' grovboller

Marius' grovboller
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(264)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Marius' grovboller
58.695
Visninger
795
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
300 g knækkede hvedekerner
3 dl kogende vand

50 g gær
4 dl lunkent vand
50 g smør
50 g stødt melis
1 spsk sirup
4 tsk salt
900 g hvedemel


SÅDAN GØR DU
De knækkede hvedekerner overhældes med det kogende vand og henstår natten over (helst mindst 10 timer).

Det lunkne vand tilsættes de iblødsatte hvedekerner og gæren smuldres i. Smør (skåret i små skiver) og de øvrige ingredienser tilsættes. Der æltes godt. Dejen hæver til knap dobbelt størrelse (ved stuetemperatur ca. 1 time ). Dejen slås ned og formes til 32 boller. Efterhæver til de er pænt store (ved stuetemperatur ca. 2-3 timer). Bollerne kan også efterhæves koldt (fx ved 10-15 grader) natten over.

Bages ved 200 grader C i ca. 15 minutter til de er gyldne på oversiden.
SERVERING
Tips: Bollerne er gode at fryse - de optør på 15-20 minutter ved stuetemperatur
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Birgitte Windfeld
13.07.2010, 16:07
en rigtig god bolle. Jeg undlader dog sirup og bruge kun den halve mængde sukker, og bruger også kun 25 gram fedtstof.

liuk
08.12.2007, 12:31
der står ikke hvor meget 900 gram svarer til hvis man ikke har en vægt
 
Denne gode opskrift på Marius' grovboller med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Marius' grovboller, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Frisk pasta med laks og flødesovs     Raclette med det hele     Fersken suppe (den er genial)     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     Svampet kanelkage     Kinesisk kylling i karry     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Nemme pølsehorn     Omelet m. skinke og ost     LCHF boller (cloud bread)     Mors gulerodssalat med rosiner     Indbagte rejer     Fondue     Spagetti carbonara     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Helstegt Oksestriploin     Tyske pandekager     Færøsk æblekage     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]