opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt

V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt

V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(87)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
12.534
Visninger
188
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1500 –1600 g. Hvedemel (Økologisk, Gluten el. andet
hvedemel af god kvalitet til bagværk).

500 g. Økologisk 5-korns blanding.

14 dl Vand

30 g. Gær.

½ dl Flydende Becel

6 tsk. Salt


SÅDAN GØR DU
8 dl. Kogende vand hældes i en skål med den 500 g. økologiske 5 – korns blanding. Blandingen står i blød i min. 2 timer (skal max. være lunkent)
Gæren opløses i de resterende 6 dl. Lidt lunkne vand (hellere lidt for koldt end varm) og hældes over i skålen med kornblandingen.
Becel og salten tilsættes og der røres rundt.
Mel tilsættes. I første omgang 1500 g.. De evt. sidste 100 g. mel tilsættes hvis nødvendigt. Det sidste kan evt. bruges til at strø på bordet, når dejen skal æltes efter hævning.
Dejen æltes let færdigt på bordet. Dejen skal være lind og kun akkurat kunne slippe.
Herefter deles dejen i 2 klumper, som hver puttes i en stor skål med film/stor opskåret frostpose over (påmonter evt. en elastik for at undgå, at dejen vokser ud af skålen og ned i køleskabet).
Lad dejen stå natten over (12 –15 timer).
Efter endt hævning æltes de to klumper dej/ landbrød meget let på bordet. Herefter formes de til 2 aflange pølser og placeres på hver sin bageplade med bagepapir på. Brødene placeres diagonalt på pladen.
Brødene ridses, hvorefter de hver for sig bages i en forvarmet ovn ca. 40 min. Ved 225 – 230 *C.
Brødene tages efter endt bagning ud og lægges på en rist med bunden i vejret til afkøling et kvarters tid.
SERVERING
God appetit ved morgenbordet. Brødet kan også bruges som tilbehør til f.eks. pasta – retter. Michael Larsen
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Sæson: Brombær, blommer og blåbær
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Myntelikør     Blommetrifli     Grov go'e boller     Kogning af majs     Rejeroulade med spinat.     Grillspyd     Kanelsnegle kagemand     Fersken suppe (den er genial)     Omelet m. skinke og ost     Svampet kanelkage     Gulerodskage (Rå)     Mandel-macipan småkager     Hakket kylling med frisk pasta i ovnen     Fløde/tomatsauce     Grillet vildt dyrekølle     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Gammeldags Agurksalat     Pizza bagt på bagesten     Rødvinssauce     Solsikke/nøddekager     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]