opskrifter
Søg i 12.602 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt

V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt

V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(87)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
13.994
Visninger
204
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
1500 –1600 g. Hvedemel (Økologisk, Gluten el. andet
hvedemel af god kvalitet til bagværk).

500 g. Økologisk 5-korns blanding.

14 dl Vand

30 g. Gær.

½ dl Flydende Becel

6 tsk. Salt


SÅDAN GØR DU
8 dl. Kogende vand hældes i en skål med den 500 g. økologiske 5 – korns blanding. Blandingen står i blød i min. 2 timer (skal max. være lunkent)
Gæren opløses i de resterende 6 dl. Lidt lunkne vand (hellere lidt for koldt end varm) og hældes over i skålen med kornblandingen.
Becel og salten tilsættes og der røres rundt.
Mel tilsættes. I første omgang 1500 g.. De evt. sidste 100 g. mel tilsættes hvis nødvendigt. Det sidste kan evt. bruges til at strø på bordet, når dejen skal æltes efter hævning.
Dejen æltes let færdigt på bordet. Dejen skal være lind og kun akkurat kunne slippe.
Herefter deles dejen i 2 klumper, som hver puttes i en stor skål med film/stor opskåret frostpose over (påmonter evt. en elastik for at undgå, at dejen vokser ud af skålen og ned i køleskabet).
Lad dejen stå natten over (12 –15 timer).
Efter endt hævning æltes de to klumper dej/ landbrød meget let på bordet. Herefter formes de til 2 aflange pølser og placeres på hver sin bageplade med bagepapir på. Brødene placeres diagonalt på pladen.
Brødene ridses, hvorefter de hver for sig bages i en forvarmet ovn ca. 40 min. Ved 225 – 230 *C.
Brødene tages efter endt bagning ud og lægges på en rist med bunden i vejret til afkøling et kvarters tid.
SERVERING
God appetit ved morgenbordet. Brødet kan også bruges som tilbehør til f.eks. pasta – retter. Michael Larsen
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet V. Hunderups 5-korns landbrød(koldhævet og kolesterolfattigt, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Tvebakkekage     Raclette med det hele     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Røræg i ovn     Nemme pølsehorn     Svampet kanelkage     Fersken suppe (den er genial)     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Pastaret i fad     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Helstegt Oksestriploin     Boller m/ A38     Trylledej (ikke spiseligt)     Suppekuren     Gulerodskage (Rå)     Færøsk æblekage     Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]