Bunde: 125 g sukker,(2½ dl) 3 æg, 50 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 50 g kartoffelmel.
Marengs : 3 æggehvider, 120 g sukker.
Creme : 3 dl mælk, 3 æggeblommer, 5 spsk sukker, 1 spsk maizenamel, 2 tsk vanillesukker.
Abrikosmasse : 200 g tørrede abrikoser sukker og vand 3 dl fløde.
Pynt : brun glasur eller smeltet chokolade flødeskum banan, kiwifrugter , hindbær, chokoladepinde.
Bunde : Pisk sukker og æg luftigt. bland de øvrige ingredienser og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i to smurte lagkageforme og bag ved 180 G i ca 15 min.
Marengs mens bundene er i ovnen piskes æggehviderne meget stive, kom sukker i lidt af gangen og pisk til massen er sej. kom massen i en sprøjtepose og sprøjt i toppe på lagkagebundene så snart de er kommet ad af ovnen sæt bundene i bunden af ovnen ca 10 min igen . lad dem derefter svale af på gagerist.
Creme : bring mælk, eller fløde i kog. pisk sukker, æg, maizena og vanille sammen pisk den kogende mælk i æggemassen og hæld tilbage i gryden. varm til kogepunktet, mens der piskes, til cremen tykner. lad cremen svale af.
Abrikosmasse. Sæt abrikoserne i blød i vand natten over. kog dem i vandet med sukker efter smag. abrikoserne må gerne være lidt seje, mos eller blend massen og lad den svale.. pisk fløden stiv og vend det i abrikosmassen sammen med cremen. er den for tynd så tilsæt lidt husblas( ca 2 blade)
Sammenlægning kom abrikosmassen/cremen på en bund med marengstoppene øverst kom den anden bund på med marengstoppene nedad. skær lagkagen i to halve og vend dem så de buede sider vender mog hinanden(som vinger)
Vingerne overtrækkes med brun glasur på siderne kommes et tyndt lag flødeskum.
bananerne skrælles og lægges i midten så den buer i vejret som sommerfuglens krop. chokoladestængerne sættes i som følehorn. kiwi skæres i skiver og sættes i buerne hindbær sættes imellem kiwiskiverne .
god fornøjelse og velbekomme