opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Bedstemor ands æbletærte

Bedstemor ands æbletærte

Bedstemor ands æbletærte
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(366)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Bedstemor ands æbletærte  Foto af : Maduniverset
128.008
Visninger
3.502
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg

Fyld:
5 store madæbler...ca. 800 g i alt
125 g sukker
2 ½ spsk mel
1 tsk stødt kanel
1/4 tsk revet muskatnød
saft fra ½ citron
40 g smør i tern
1 tsk rørsukker


SÅDAN GØR DU
Ælt dejen sammen og deles herefter i 2 lige store dele, som trykkes flade med hånden. Stilles herefter på køl i 1 time med gennemsigtig film imellem lagene.
Imens skrælles æblerne og deles i 2 halve som udkernes.
Herefter skæres de i tynde skiver på 2-3 mm og vendes i citronsaft. I en anden skål blandes resten af indgredienserne til fyldet, inden det vendes sammen med æblerne.

På et melet bord ruller du den ene dejplade ud, så den er en smule større end din smurte tærteform. Læg den i formen og fordel fyldet jævnt i bunden. Herefter ruller du den anden dej ud og lægger den på toppen af fyldet. Når "låget" er kommet på lukkes kanterne forsigtigt med fingerne. Skær 4 brede snit i låget, så dampen kan komme ud. Pensl med vand og drys med rørsukker.

Bages ved 200 grader i ca 45 min.
SERVERING
Kan serveres lun evt. med en vaniliecreme, is eller cremefraiche
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Fætter Højben
23.10.2008, 21:39
Superlækker æbletærte - den spiser vi altid når vi har fråderen på i kollektivet

kamilla
11.10.2008, 15:51
lækkert!:D

Campbell
23.09.2008, 08:53
Mht til spørgsmålende vedrørende hvorvidt den kan så en dag i køleskabet og bruges dagen efter osv. Jeg arbejder på en cafe hvor vi blandt andet bager denne tærte. Vores erfaring er: Kan med fordeles stilles på køl og spises kold eller lune et stykke i mikroovnen hvorefter den stadig smager fantastisk. håber det er svar på jeres spørgsmål :)

Svenning Dalgaard
15.09.2008, 13:29
Det der er en skidegod tærte! og desuden er dette også grunden til at man altid gerne har villet være rip, rap eller rup!

Mette
25.03.2008, 14:55
Super go. Muskaten skal dog absolut minimeres eller helt lade den udeblive. Men der mangler lidt ristede mandelsplitter. Bagetiden kan nedsættes.

MMA
23.03.2008, 15:48
Super æblekage.....som en drøn når den er un med vanilleis til. Kan laves i forvejen...

mnw
29.01.2008, 18:42
er der mulighed for, at kagen kan stå natten over i køleskabet, og så stadig være frisk til dagen efter????

Madglad
26.01.2008, 13:41
Det lyder som en rigtig god opskrift, glæder mig til at prøve den. Hvad med dagen efter, kan man spise den kold, eller skal den varmes op igen?

Sus P
08.10.2007, 17:01
Suuuper skøn kage. Smager bare dejlig!

Skorpionen
17.09.2007, 13:29
Mmmm... Smagte bare godt. Dejlig frisk og nem at lave

Emzen
04.09.2007, 19:17
Dufter godt, har endnu ikke smagt den!!

host
23.06.2007, 17:22
helt fantasisk kage..

cille / cecilie
23.06.2007, 17:21
Fin opskrift og godt navn, men den er lidt besværlig at bikse sammen..

The bagemester ;)
20.04.2007, 15:25
Go' kage, men der ska ikk så meget muskatnød i, synes jeg.. :)

zaki
21.10.2005, 12:06
Supergod æbletærte, smager som i Andeby
 
Denne gode opskrift på Bedstemor ands æbletærte med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Tærter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Bedstemor ands æbletærte, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Laksesæson - find inspiration på lækre opskrifter
Laks er i sæson i august, september, oktober og april. Laks er nok den fisk de fleste kan lide i Danmark plus man købe den i alle butikker. Der er meget snak om burlaks, hvis man gerne vil være på den sikre side så køb vild laks eller laks med mærket MSC
Se opskrifter her
hvid streg
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: irsk stuvning med svinekød     Varmrøget lakse-tatar på ruccola     Klamme fingre     Fersken suppe (den er genial)     Marengs spøgelser     Kvædemarmelade     Svampet kanelkage     Halloween kage kirkegård     Halloweenboller     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Spagetti carbonara     Porrer i fad med oksekød     Laksehapser i butterdej     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Halloween menu     Lakserulle på Blinis eller brød     Frisk pasta med Laks     Raclette med det hele     Blodige popcorn til halloween     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]