Kødsauce:
50 gr. bacon i tern
1 løg
400 gr. hakket oksekød
2 fed presset hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk timian
Salt & peber
1 dl. vand
2,5 dl. tomatpuré
Bechamelsovs:
25 gr. margarine
4 spsk. mel
1 liter mælk
Salt
Muskat
Desuden:
300-400 gr. lasagneplader
Revet ost eller parmesan
Bacon svitses. Løgene hakkes og tilsættes sammen med kødet, og svitses til kødet har skiftet farve.
Hvidløg, oregano, timian, salt & peber tilsættes, sammen med vand og tomatpuré.
skal småkoge 10-15 minutter.
Bechamelsovs:
Smelt margarinen i en stor gryde og tilsæt melet. Pisk rundt til melbolle. Tilsæt lidt efter lidt mælken, mens du pisker hele tiden. Saucen skal koges igennem, hvorefter den tilsmages med salt og muskat.
Lasagneplader og kødsauce lægges lagvist i et ildfast fad. Begynd og slut med kødsaucen. Hæld bechamelsaucen på efter det øverste lag kødsauce og strø revet ost henover tilsidst.
Skal stå i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader.
serveres med en lækker salat