- Bundene udstikkes med fx. et glas ca. 5 cm cm i diameter.
- Bundene bages i 7 min. ved 200 grader
- Stilles koldt
Flødebolleskum:
- Kom vand, glukose, sukker og vanilje i en lille gryde og kog massen til den når 117 grader (digital termometer bruges)
- Tag gryden af varmen
- Pisk æggehvider og den lille del sukker på højeste styrke i en røremaskine, samtidig med sukkerlagen hældes stille i
- Pisk i ca. 3 min.
Flødebollen samles:
- Flødebolleskum kommes i en sprøjtepose med rund tyl
- Flødebolleskum sprøjtes ud på hver bund
- Chokoladen smeltes (hurtig temperering: smelt 50% af chokoladen over vandbad, tag af varmen og rør resten af chokoladen i)
- Vend nu flødebollerne hurtigt i chokoladen eller sæt en flødebolle på en paletkniv og hæld chokolade over
- Sæt flødebollerne i køleskabet 10 min. så er de klar til servering
- Opbevar op til en uge koldt i en lufttæt beholder. fx. i grøntsagskuffen i køleskabet.
Tip: Man kan rør lakridspulver, nougatin m.m. i flødebolleskummen. Når man har vendt flødebollerne i chokoladen så kan man drysse flødebollerne med fx. kokos, lakridspulver, guldstøv m.m.