SÅDAN GØR DU
Sæt ovnen på 250°. Rids sværen helt ned til kødet,
men undgå at skære i kødet, fordi udpiblende saft gør sværen blød.
Læg stegen med sværen nedad i en bradepande og
hæld så meget kogende vand ved, at sværen netop er dækket.
Sæt stegen nederst i den 250° varme ovn og "kog" sværen 20 min.
Tag kødet på og kassér vandet. Anbring stegen på risten over
bradepanden med sværen opad og krydr med
salt og peber og stik laurbærbladestykker ind hist og her.
Dæmp varmen til 160°, og sæt stegen på den nederste rille.
Hæld vandet ved, og kom de istandgjorte delte grønsager
og evt. timiankvisten i. Lad stegen stege 1 times tid.
Supplér med vand, hvis der fordamper for meget.
Hæld stegeskyen fra bradepanden over i en skål ell. andet, der tåler heden.
Sæt ovntemperaturen op til 250°, og brun sværen sprød i ca. 15 min.
Tag stegen ud. Et stegetermometer skal vise 70-75°,
så er stegen let rosa (men ikke rå) mod benet.
Lad stegen hvile utildækket (ellers bliver sværen blød)
i ca. 10 minutter, så forbliver saften hvor den skal være, i kødet.
Skum skyen for fedt og si den over i en gryde.
Kog den op. Rør mel ell. maizenamel sammen med vandet
og rør det i gryden. Lad sovsen netop koge igennem og
smag til med salt og evt. peber.
Skær stegen i skiver sekundet før den skal spises,
ellers bliver kødet gråt, og server sovsen til.
SERVERING
Brunede kartofler, Rødkål & brun sovs.
RELATEREDE FAVORIT OPSKRIFTER
NYESTE OPSKRIFTBILLEDER
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
:)