Start med at ordne lammeslaget ved at fjerne hinder og overflødigt fedt.
Bland salt, peber og sukker godt og gnid hele kødstykket godt ind. Lad det ligge koldt 6-8 timer. Skyl persille meget omhyggeligt i mange hold koldt vand og hak den groft.
Bland den med fint hakkede rosmarin og knust hvidløg og fordel blandingen over hele indersiden af slaget.
Udblød husblasen let i koldt vand, læg bladene oven på krydderierne og ved siden af hinanden.
Rul kødet til en pølse og sy den godt sammen med en tynd bomuldstråd.
Bagefter snøres pølsen med bomuldstråd, for at den kan holde faconen.
Læg så den snørede pølse i en gryde, der passer i størrelsen. Hæld vand på så det lige dækker og tilsæt salt.
Kog pølsen sagte under tæt låg i ca. 1½ time. Tag rullepølsen op på et fladt aflangt fad og læg let pres over f.eks. et spækbræt med en tung ting ovenpå. Sådan skal rullepølsen ligge til den er helt kold. Opbevares derefter i køleskabet eller fryser.
SERVERING
?
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)