150-300 g revet emmentalerost (eller lignende mild ost)
4 æg
3 dl creme fraiche 18%
salt, (hvid) peber
lidt muskatnød
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 200 grader.
Udrul dejen på et melet bord i ca 4 mm's tykkelse og beklæd en tærteform på ca. 25 cm i diameter med dejen. Kanten kan skæres af og rulles lige ved at køre kagerullen henover kanten.
Tærtebunden forbages ca 10 minutter. Hvis man ønsker at holde på faconen kan det gøres ved at lægge et stykke bagepapir på den ubagte tærtebund og fore denne med fx tørrede kikærter. Kikærterne kan bruges igen og igen.
Hvis der benyttes bacon: Skær baconskiverne i mindre stykker, 2-4 cm lange, og rist dem let på en pande. Læg herefter de ristede baconstykker på et stykke køkkenrulle for at suge fedtet af.
Fordel skinke eller bacon på tærtebunden sammen med den revne ost.
Pisk æggene let sammen. Tilsæt creme fraiche og krydderier og hæld æggemassen over.
Bag Quichen i ovnen i ca. 30 minutter til den er hævet og fint gylden.
SERVERING
Quichen serveres med det samme. Den hæver utroligt flot og falder meget hurtigt sammen.
Serveres med blandet grøn salat med en olie/eddike-dressing