100 g. smør (rigtigt smør giver det bedste resultat)
100 g. brun farin
½ spsk stødt kanel
Glasur:
Flormelis og rom (vand)
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Udrør gæren i mælken. Findel smørret i melet og bland sukkeret i. Hæld mælk/gær i og ælt det hele sammen.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Fyld:
Rør smør, farin og kanel sammen.
Rul dejen tyndt ud. Fordel fyldet jævnt over hele dejen. Skær dejen ud i to lige store stykker for at gøre det nemmere at styre. Brug følgende fremgangsmåde med begge halvdele: Rul dejen sammen som en roulade. Skær rouladen i 1 cm tykke skiver med en stor skarp kniv.
Sneglene kan lægges enkeltvis med et par cm. afstand på en bageplade, eller de kan trykkes tæt sammen i en bradepande (smurt eller med bagepapir) så de nærmest bliver til en kage.
Lad sneglene efterhæve i ca. 15 minutter.
Bag sneglene midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader.
Når sneglene er kølet af kan de pyntes med glasur af flormelis og mørk rom (eller vand hvis man ikke bryder sig om rom. Vand og romessens kan også bruges).