Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri. Rør æg, honning, ingefær og salt ud i væsken. Tilsæt noget af melet og tranebærrene og rør dejen til en grød, inden resten af melet tilsættes. Ælt dejen sammen med let hånd. Det er ikke sikkert, al melet skal tilsættes. Dejen må ikke blive tung. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time. Slå dejen ned og form 16 boller, som stilles tæt på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. ½ time og bag dem midt i ovnen - de skal være lyse. Lad dem køle af. Flæk dem og rist dem gyldne på skærefladen - brug en brødrister eller rist dem ved 225º i ovnen.
SERVERING
Tip: Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren. Efter hævetiden tages pladen med bollerne ud af ovnen, mens ovnen varmes op til 200°.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)