SÅDAN GØR DU
Dag 1
Skræl kartoflerne og kog dem i så lidt vand som muligt. Der skal ikke salt i kogevandet, så bliver mosen sej. Mos kartoflerne mens de er varme.
Rør så meget sigtemel/hvedemel i mosen, sammen med salt og sukker, som dejen kan have i sig. Lad den hvile tildækket ved stuetemperatur til næste dag.
Dag 2
Ælt den igen med sigtemel/hvedemel, til den ikke kan opsuge mere, og lad den igen hvile til næste dag.
Dag 3
Lun vandet og opløs gæren heri.
Lad fedtstoffet smelte i gærvæden og ælt dejen sammen hermed. Lad den hæve lunt og tildækket, til den har fordobler omfanget dvs, mindst en time.
Arbejd dejen sammen igen og form den til 2 mindre brød.
Bages på smurt plade ved jævn varme, ca. 175 grader, i ca. 1 time.
Pensl med koldt vand, lige når brødet kommer ud af ovnen, men lad det gerne hvile en dag eller to, inden der skæres af det.
RELATEREDE FAVORIT OPSKRIFTER
NYESTE OPSKRIFTBILLEDER
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
:)