2 arbol chile, alle chile renset for frø
2 ancho chile
2 guajillo chile
2 new mexico chile
4 blomme tomater
2½ dl okse bouillon
½ dl vegetabilsk olie
1 lille rødløg, finthakket
250 g okse kød, rest fra oksesteg, eller steg ossobuco stykker, bedst dagen før
100 g. ost revet
100 gram af tør cotija ost, eller anden ost der kan smuldres (f.eks. gede feta)
2 fed hvidløg
Salt, efter smag
18 tortillas en dag gamle
1 Romaine salat, strimlet (eller anden salat, hvidkål strimler)
Rist chile let på en varm stegepande, pas på ikke at brænde dem på. Læg dem i varmt vandbad, indtil de er bløde, ca. 20 min.
I mellemtiden kog tomater i nok kogende vand, indtil de er møre men ikke falder fra hinanden, 5 til 8 minutter. Sæt til side, når de er kolde nok tag skindet af.
Riv kødet med to gafler til strimler evt. fedt fjernes, sæt til side
Blend chili med tomater, løg, hvidløg og salt. Tilsæt lidt vand og blend til en tyk sauce. Hældes i en gryde og lad det koge. Reducer varmen til lav, mens du forbereder enchiladas.
Varm olien i en stegepande over medium høj. Døb tortillas i varm olie i ca. 5 sekunder for at blødgøre, være omhyggelig med ikke at brune. Læg dem på et fedt sugede papir fjern overskydende olie med et stykke køkkenrulle eller papir servietter.
Kom kødet på midten af tortillas og rul dem, læg dem med samlingen nedad i et ildfast fad.
Den varme sauce hældes over enchiladas, ost spredes over, sæt det i en 190 g. forvarmet ovn, bag til osten er gylden
Serveres med strimlet salat og smuldret cotija på toppen, Arbol salsa for stærkere smag.
Evt. stegte bønner, ris, salat tortilla ell. brød
Rester fra oksesteg er meget velegnet.