400 gr. chokolade (slags er op til dig, vi bruger ca. 55% mørkchokolade uden kakaosmør)
Husk form til fyldt chokolade
Vælg en af følgende fyld:
Trøffelcreme med kokos og rom:
250 gr fløde
200 gr hvid chokolade
25 gr rom
25 gr smør
50 gr kokos
Karamel creme:
250 gr sukker
50 gr vand
50 gr honning
175 gr piskefløde
25 gr smør
250 gr smeltet ægte fløde chokolade
Klassisk chokolade trøffel
160 gram piskefløde
140 gram mørk chokolade
Start med at lave dit fyld.
INFO: Hvis man kommer over de grader der står ved temperering så skal man starte forfra da chokolade ikke vil kunne størkne rigtigt.
Varm chokoladen op til 45° og derefter ned til 28° og derefter op til rette temperatur: Hvid 31°,Mørk 33°,Lys 32°
Snyde trick hvis man ikke kan måle grader. Varm 2/3 chokolade i et vandbad når det er smeltet hældes den sidste 1/3 af chokoladen i.
Hvis din temperering er gjort rigtigt, så vil chokoladen blive, sprød, blank og trække sig lidt sammen når den bliver kold og kan derfor let slås ud af formen da man ikke har ødelagt de chokolade krystaller man skal bruge.
Det bedste er at rum temperatur er 19 grader så sætter chokoladen sig bedre mens man laver det.
(man kan starte med at varme 200 g. og varme resten af de 200 g. når man skal lægge låg på chokoladen)
Pensel formene med chokolade og fjern chokoladerester fra kanten, stil på køle et par min. (bunden op af på et bræt med bagepapir) se nu om du kan se igennem chokolade skallen, hvis den virker tynd pensel igen og fjern chokoladerester fra kanten. stil på køl i ca. 10 min.
Fyld chokolade skallerne ca. 80% med det valgte fyld. sæt på køl i ca. 30 min.
fyld nu de sidste 15% med varme chokolade skrab formen med en lang jern Palet så der ikke sidder rester på kanten. Stil på køl i ca. 15 min. vrid lidt i formen og de er lige til at slå ud.
Vælg en af følgende fyld:
Trøffelcreme med kokos og rom:
1. Chokolade og smør smeltes i en gryde
2. fløde, rom og kokos tilsættes
Når det har kogt og er taget af varmen... sættes det på køl til dagen efter, hvor efter det piskes til creme
Europa karamel creme:
1. vand og sukker koges til karamel
2.når karamellen har den ønskede farve standses kogningen
3. Honning tilsættes
4. piskefløde (opvarmet) tilsættes lidt efter lidt
5. smør tilsættes
6. den smeltede chokolade tilsættes
7. cremen stilles til afkøling
Klassisk chokolade trøffel
Kog fløden og hæld over chokoladen. rør rundt til chokoladen er rørt ud. Stille til afkøling.
Hvis der er for meget fyld laves bare nogen flere chokolade skaller..
Opbevar chokoladen helst ved 16 grader.
Pynt evt. med chokolade, mandel flager eller hvad man nu har.
23.11.2013, 01:15